Bigfass Creative Commons License 1999.03.15 0 0 22
Mindenki!

Akinek van mar a vámmal konkrét tapasztalata, esetleg megosztaná?

En az amazon.com-rol szoktam könyveket, DVD-ket és CD-ket rendelni. Eddig csak jó tapasztalatom van velük. Gyorsak, megbízhatóak, és olcsók!

Gyorsak, mert általában két, max. három hét alatt itt van a szajré. Ha nem átallom kifizetni a plusz lóvét a DHL miatt (ez olyan +40%) akkor két-három nap a szállítás.

Olcsók:

A minap rendeltem tőlük 10 filmet (DVD), három CD-t és négy könyvet. Az egész DHL-el három nap alatt itt volt 90 kilohufért. Ugyanez MO-n hasonló pénzben lett volna - de lehet, hogy nem úsztam volna meg ennyiből. A DHL meg luxus. Az 'international priority' is müködik, és ez sokkal olcsóbb. Ez viszont nem regisztrált küldemény, akár a postás is hazaviheti a csomagot. :-)

Szóval eddig csak jó tapasztalatom van. Ez a vám dolog viszont nem hagy nyugodni. Eddig békén hagyott a VPOP, viszont a legutolsó csomag (a DHL-es), diszkréten ugyan, de fel volt bontva. Semmi nem hiányzott belőle, gondolom csak megvizsgálták a tartalmát. Ez volt egyébként a legnagyobb rendelésem, erre már mindenképpen vámot kellett volna fizetnem, nem?

Most tervezem, hogy egy alaplapot veszek egy amerikai online boltból. A cucc itthon nem kapható, és az ára is elég borsos: $500 körül adják. Kell majd erre vámot fizetnem? Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy nem...

Tehát hogyan is megy ez?

Ja, akinek esetleg a BB-nél van kártyája, és vásárol online, fontolja meg a mobilbank szolgáltatást! Teljesen kúl, jön SMS a pontos összegről, abban a pillanatban, amikor megterhelik a kártyát.