Little Boy Creative Commons License 2002.04.09 0 0 30
Mi az hogy nagyon-magyar? Valaki vagy magyar, vagy nem az
Ez igaz, csak ezt kellene fölismernie annak is, aki március 15-én akkora kokárdát akaszt magára, hogy az már elmegy egy nemzetiszínű céltáblának is; és ugyanezt kellene látnia a melldöngető jobboldalnak is.

Mi az, hogy nagyon-vallásos? Valaki vagy vallásos vagy nem az. Senkinek semmi köze hozzá, hogy ki hogy érez és azt hogy mutatja ki!
Ez is igaz, amíg őszinte. De amikor például az a színész, akit egykoron Szamócának hívtak, mert szerették, egyik oldalról történelmet hamisít, másik oldalról meg "kimutatja a kereszténységét", akkor a második már nem lehet őszinte a szememben. És így már van közöm hozzá, mert az én vallásomat használja fel a hazugsága szentesítéséhez.

Mi az, hogy választási jelkép a kokárda? Egy PÁRT sem kérte, hogy hordjuk
Te sem írtad volna nagybetűvel a "pártot", ha nem éreznéd, hogy sántít a dolog. Való igaz, hogy egy párt sem kérte, hanem (lássuk, jól tudom-e a nevét) a Polgári Szövetség. Szerintem amikor a jobboldal egyfolytában a nemzetről zeng, ráadásul jelszó a "polgár", akkor ez még annak is gyanús lesz, aki történetesen nem tudja, hogy a Fidesz áll a háttérben.

És nekem igenis vörös posztó a kokárda, ha nem március 15-én viselik, de csak azért, mert befolyásolható vagyok, és velem elérte a Fidesz azt, amit akart: még jobban kiélezte az ellentéteket.

Széchenyi-film: mi itt legtöbben Kosáry véleményére alapozunk, aki szakértője lett volna a filmnek, csak a végén visszalépett, amikor ez a vásári csepűrágó belekontárkodott az agymenéseivel. Kosáry tehát ismeri a filmet. Ha ő igazat mondott, akkor mi itt tudjuk, miről beszélünk.

Tisztelettel mindenki iránt
LB

Előzmény: Koravén Karaván (26)