sti Creative Commons License 2002.04.09 0 0 32
Mik voltak a Fidesz kormány értékei? Ezek a fiúk itt semmit nem hoztak létre. Csak loptak ezek a disznók! Nem néztek tévét? Nem olvastok újságot?
Mit tettek ezek a népért? Semmit!
Jó-jó. Kiépítettek itt egy új családtámogatási rendszert. Meg visszaállították a GYESt a GYEDet.
Ja kiegészítő családi pótlék, meg adókedvezmények.
De mindez semmi, ahhoz képest amit ezek a FIDESZES fiúk műveltek! Miket láttam a csigatévén!
Itt van mindjárt ez a Mikola. Micsoda egy pökhendi barom. Na jó az is igaz, hogy belekezdett az egészségügyi rendszer átalakításába, elfogadtatta a kórháztörvényt, korábban a praxistörvényt, de akkor is.
Mégiscsak röhejes, hogy az a kormány itten állandóan a románokkal meg a szlovákokkal foglalkozott. Méghogy magyarok, méghogy támogatás. Hogy az én pesti adómból ilyen szőröstalpúakat támogassanak. Na ne már!
Az a 23 millió hegyimóc mind ideözönlik, aztán már állásom se lesz. Ilyen nevetséges ósdi dolgokkal jöttek ezek a Fideszesek, hogy nemzet, meg magyarság, kokárda meg korona. Magyar Bálint megmondta, nem korona az: micisapka.
Persze a múltkor Svájcban jártam, ahol szinte minden házon kinn van a zászló. De azér ez mégsem Svájc. Hogy néz már az ki! Hogy nézne már ki Magyarországon a piros-fehér-zöld minden házon, meg ez a kokárda. Röhej!
Ezekben a nacionalistákban túlteng a nemzeti érzület. Ezek a román magyarok is olyan túlzó soviniszta elképzelésekkel jöttek, amiket ez a francos Orbán támogatott, hogy magyarul akarnak beszélni, sőt - képzeljétek - tanulni. Az én adómból! Románia a románoké na.
Hát fiúk. Teljesen összenőttek a Katolikus, meg a Református egyházzal. Klientúra rendszer az ám.
A Német Sándor is azt prédikálta a templomba, hogy ezek összenőttek. Hack Péter még meg is átkozta őket. Ő csak tudja, mi fán terem a narancs!
Szóval amit ezek műveltek. Simicska, Várhegyi, Joszip Tot. Soroljam még?
Minden pénzt elköltöttek és elloptak. A Juszt László is megmondta, meg a Bolgár György is.
Jó-jó csökkentették a TB-járulékot, meg azt a Postabankos Princzet is menesztették.
Sokan mondják, hogy még mindig a Princz-vezette Postabankot tömnék pénzzel a Gyuláék, ha maradtak volna. De a Kuncze is megmondta, hogy nem így kellett volna a Postabankot rendbetenni, hanem másképp.. Ahogy ő. Mármint ahogy ő nem tette.. (Vagy hogy is: már teljesen össze vagyok zavarodva). Ezek a galád Fidesz-boyok meg megakadályozták a vizsgálóbizottságot is. A Bombera Krisztina is megmondta.
Sok hülye, aki a Fideszre szavazott bedőlt ennek a jól eladott gazdasági növekedés izének, meg a stabil kilátásoknak, a kiszámítható jövő maszlagnak. A Pencsing Mária Zita is megmondta, hogy nem lehet. Amit látunk az nem úgyvan. Igaz, hogy nálunk van gazdasági növekedés, de Görögországban sokkal nagyobb. Igaz, hogy ez a négy év alatt folyamatosan legalább kétszerese az Únió átlagának. De ki dől be ennek?
Na persze az infláció is folyamatosan csökken! De nem 6,5%-ot, hanem 6%-ot ígértek kétezer-egyre. Micsoda különbség! Hát azt hiszik ezek a fiúk, hogy mi mindent beveszünk?
Ezt az álságos gazdasági növekedést, ezt a sunyin alacsony inflációt, ezt az ügyesen becsomagolt családtámogatási rendszert, meg a - persze kizárólag píár szándékból - folyamatosan reálértéken növekvő nyugdíjakat, meg az olcsó diákhitelt?
Hát hülyének néznek ezek mindenkit!
De minket nem vernek át! Nem ám! Neeem!
Mi nem hisszük el, hogy jobban élünk, az egész csak aljas mesterkedés. Kozmetikázott adatok. Még hogy nem volt gyógyszeráremelés. De volt! A Forró Tamás is megmondta. Csak olyan ügyesen titkolták, hogy senki nem tudott róla. Összeesküdtek a fiúk! De mi átlátunk rajtuk, mint rés a falon! Méghogy nem engedték elszabadulni a gázárakat! Mi lesz így a MOL menedzsmentjének gyermekeivel! Erre nem gondoltak? Miből fognak megélni! Miből telik úszómedencére?
Borzalmas, ezek a fiúk mindent elhitetnek velünk. Itt van például ez a Széchenyi-terv. Igazán találhattak volna valami kevésbé flancos nevet is. Pl: Kovács-terv.
Röhejes ez a családi gazdaság is. Mi lesz, ha a sok téesz nem kap állami támogatást. Mi lesz a sok munkanélküli, leváltott téeszelnökkel. Erre nem gondoltatok mi! Mi lesz akkor, ha majd a Parlament elé vonulnak, ha!
Hát ez az!
Ezek a fiúk állandóan művelnek!
Ha nem lenne az a jó sajtó még el is hinnénk.
Ha nem lenne a mosóportévé, a röklub, a népszabó, meg a népszava, a hírlap, elhinnénk azt, hogy mi jól élünk. Hogy visszaadták az önbecsülésünket, hogy ismét nemzet vagyunk, hogy végre húsz év után végetért a húzd meg-ereszd meg gazdaságpolitika, és nem kell(ett) attól tartanunk, hogy egy rövid jólét után ismét jön a megszorító intézkedés, a jól ismert reform, hogy folyamatos a növekedés, amelyből minden társadalmi réteg részesül, elhittük volna, hogy véget ér a "lesz-még-rosszabb" korszak, szóval hittünk volna a szemünknek.
De hála a jó sajtónak, aki felnyitotta...
Most már egyre többen látjuk, hogy amit látunk, azt nem látjuk.

Lejegyezte:
Dr. Sajtó Iván

Phoenix 5 hozzászólása a "Hogyan nyerhet még a Fidesz?" topicból