JFery Creative Commons License 2002.04.08 0 1 192
Helló Dulifuli!
Eszemben sincs senkit sem minősíteni. Sem így , sem úgy!
Örülök, hogy valaki érdeklődik jelentkezésemre, és ha túl bonyolultan vagy nehézkesen fogalmazok az csak a gyakorlatlanságomból adódó lányos zavaromtól van!

Ami a témához kapcsolódik:
Tehát építettem egy Faraday korongot ami is leírva a következő:(aki ismeri annak csak úgy)
Egy vezető fémből, bronzból ( CU-SN )korongot készítettem, ennek közepébe furatot fúrtam,D=6 , a furatba sárgaréz( CU-ZN ) tengelyt tettem és a korongot erre rögzítettem. A tengely tulajdonképen egy menetes szál. Erre a tengelyre teramid műanyagból( ez egyfajta NYLON )a bronzkorong két oldalára koncentrikus és szimmetrikus hengereket készítettem és szereltem fel. Ezekre a hengerekre kerültek a mágnesgyűrük. ezeket kiszuperált hangszórókból szereltem ki (durva módon.)Így alakult ki a forgó fegyverzet melyben a mágnesek és a korong így helyezkednek el:
É-D korong É-D

Fontos, hogy a korong néhány miliméterrel nagyobb átmérőjű mint a mágnesek amik kb. egyformák és ha nem csalódok Ba-Fe összetevőjüek és műgyanta kötésűek.
Na most ha az egészet a tengelyében megforgatjuk mondjuk 2000/perc szintű fordulattal (esztergapadban)a tengely és a korong pereme közt a forgásiránytól függő egyenfeszültséget vehetünk le csúszóérintkezőkkel!
Igaz hogy csak néhány tíz milivoltot de a viszonylag alacsony belső ellenállás miatt több száz miliampert.
Na, Hát engem nagyon meglepett az hogy DC jön le. Meg is néztem szkóppal. Tök DC mint a laposelem!
Az is meglepő, hogy agyáltalán folyik az áram mert ha jól emlékszem úgy tanultam a fizikából, hoy az indukcióhoz fluxus változás vagy legalább is erővonal metszés kell.(ezt kérem valaki cáfolja, vagy igazolja!) Ezmeg itt együtt forog!
Egymáshoz képest a korong és a mágnesek nem mozdulnak el! A csúszó érintkezőkön megjelenő feszültség függ a kerületi sebeségtől, és a mágnesek erősségétől. Egy mágnessel is megy de kettővel nagyobb a villany.
Marha cseles a dolog mert ha a mágnes áll és csak a korong forog akkor is van villany, de ha a korong áll és csak a mágnes forog az energia termelés negszünik.
Hát lehet,hogy csak az én szerény tudásommal de ez nagyon érdekesnek tünt. A föld mágnességre godoltam de ha külső álló mágnesekkel (baromi erős Sa-Co) is csak kissé tudtam változtatni a feszültséget ami külömben is DC.
A fellelt leírásokban a szerzők lila köddel kifejtik,
Hogy a szerkezet a nullponti energiát alakítja át(ezt szeretném megmérni) és hogy csökketi befolyásolja a gravitációt,,( most egy mázsás géppel forgatom így nehéz lenne mérnem )
hogy ennek a Faraday disk nevű szerkentyűnek nincs álló része.
Na ezt is kipróbáltam. Ha nincs akkor meg lehet spórolni a csúszó érintkezőket ami a súrlódást adják és így igen kicsi energiával lehet forgatni(forgás test)egy DC motorral aminek mérem a fogyasztását ami ca. 1-2W és a terheletlen szerkenytű és a terhelt szerkenytű közti fogyasztás változásal lehetne mit mérni, számolni, következtetni.
Kicsit szeptikus vagyok , de a kezdeti tapasztalatok inspirálnak.
A Nem létező állórész sajnos nem igaz!
A szerkentyű álló része maga a csúszó érintkező!
A forgó korongra szerelt fogyasztón semmi energia nem folyik!
A szerkezet kicsatolási feszültségét tekercseléssel kívántam növelni, mivel a korongban radiális irányba folyi az áram É-D mágneses irányban kifele, D-É mágneses irányban befele ézért két szerkezetet azanos( taszító ) polusokkal közös tengelyre szereltem É-D -korong-É-D 5cm szünet D-É-korong-É-D.
Itt mind két csúszó érintkező a korongok peremén volt, és a feszültség kb. meg kétszereződött.
Happy!!!
Most már csak meg kell tekecselni és kész a jól mérhető teljesítmény a sok volttal.
A tekercset toroid tekercselés szerűen készítettem el.
Egy rohadt milivolt sem jött belőle!!!
Sokszor próbáltam de csak 20-30 mV -ot tudtam a 110 menetből kicsalni pedig voltokra lehetett számítani.
Vissza szereltem a szerkenytűt a tárcsákkal és úra volt 50 mV-om .
Meg akartam mérni a tárcsák feszültségét úgy, hogy a műszert is forgatom.
A kétség nem tünt logikusnak de már nem tudtam mire gondolni!De hogyan. 50 mv nem hajt meg semmilyen ízzót hogy láthatnám a fényét, nem égeti ki a kis áramű üvegcsöves biztit sem mert azok ellenállása 10 Ohm-os.
Vettem egy 470uF 16V elkót egyik lábát felforrasztottam (+) a csúszóérintkezőre a másik lábát egy SHOTTKY diódán át a másik csúszóérinkezőre (-)A dióda kb. 5-10mV kinyit. Elindítottam a gépet és az fel is töltötte a kondit 45 mV ra amit az tartott. A Kondit kisütöttem. A kondi -dióda komplexumot felforrasztottam a tárcsákra, rögzítettem,bekepcsoltam a gépet, majd kikapcsolás után mértem a kondi kapocsfeszültségét...
0mV. Nagy büdös nulla!Többször is. de mindig 0mV.
A korong széle kilóg a mágnesek közül kb 5 mm-rel.
Ezek után nem csodálkoztam mikor is a csúszóérinkezőt a korongmágnesekkel érintkezőoldala és a korong széle között radiálisan csúsztattam a feszültség kifelé haladva csökkent.Több mV-ot.
Hát nem tudom, hogy mit vontok le belőle én játszadozom tovább. Jól esik. Remélem amit leírtam érthető ( ha nem kérdezzetek) és érdekes is de ha minderre vannak válaszaitok, akkor írjatok mert nem a spanyol viaszt akarom kitalálni csak tanulni szeretné ezekből!

Köszi JFery

Előzmény: Dulifuli (191)