Mulan Creative Commons License 2002.04.08 0 0 12
Nek az a tapasztalatom, hogy nem kell különleges menüket kitalálni erre a célra: szinte mindent jól lehet melegíteni mikróban. Ha csak egy dobozkát visz is az ember, nem muszáj abban olyasminek lennie, amit "egytálételnek" szoktunk titulálni, inkább, amit "főételnek" (ami lehet éppen egytálétel is).

Inkább azt tanácsolnám, hogy találd ki egész hétre előre, legalább nagy vonalakban pl:

h: tészta (barátfüle, granatérmars, máglyarakás, tarhonyástúró, káposztáscvekedli,... )
k: "nagyleves" (masszív gulyás, ragu, babgulyás, kolbászos lencseleves...)
sz:hús+köret (bármilyen nem frissensült-jelegű húsétel rozsdás marhától édes-savanyú tonhalig)
cs: húsos egytálétel (rakott mindenféle, rizseshúsok, tarhonyáshúsok, sült rizs, olaszos tésztaételek, sonkás kocka, húsos palacsinta...)
p: főzelékféle, gomba- vagy tojásétel, lecsóféle, chili...