ex_lx Creative Commons License 2002.04.05 0 0 305
Helyzetjelentés a szomszédból, Tahitótfaluból. A falun É-D irányban végigvezető egyirányúsított utak szűkek, Éppen csak elegendőek egy teherautó biztonságos közlekedéséhez. Sajnos - bár minden ház kertes-kocsibeállós - a helyiek félig a nyúlfarknyi járdán, félig az szűk úttesten parkolnak, leszorítva ezzel a gyalogosforgalmat az úttest közepére. Ez még talán nem vezetne balesethez, ha a 40-es sebességkorlátozást betartanák. A helyzet viszont üdülőövezetben éppen az ellenkezője az elérni kívántnak: mindenki (mély tisztelet a kivételnek) egy kicsit lazít; az ittas vezetés természetes, a gyorshajtás (nem az a kérdés, hogy mennyivel, hanem hogy hányszor gyorsabban, mint megengedett) még inkább. Egy 200 m-es szakaszon 4 halálos baleset történt 5 éven belül, és néhány könnyebb kimenetelű. Én megúsztam zúzódással.
3 hónapja, a legutóbbi halálos balasetet követően kérvényt nyújtottunk be az önkormányzathoz a környék lakóinak aláírásával fekvőrendőrök elhelyezésére. Semmi. Lehet, hogy neki kellene állni egy éjjel egy betonkeverővel - svarcban.
A két egyirányú út között egy tágas, kb. 30 méter hosszú keresztutcában (inkább téren) félúton ott áll a helyi rendőrörs. Nem tudok róla, hogy akár a közveszélyes járdán parkolásért, akár a sebességért bárkivel szóba elegyedtek volna.
Mint a Bourbonok... :(

Remélem, szabaddá tudom tenni a kedd estét.

Addig is mindenkinek kellemes hétvégét, ebben és minden hasonló tragédiában érintettnek pedig sok lelki erőt kívánok!