aamen Creative Commons License 2002.04.02 0 0 614
miert nem kozalkalmazott peldanak okaert a pek?

kenyerre is szukseg van, van, az is allami feladat, hogy senkinek ne kelljen ehen doglenie.
voltak az allami sutoipari vallalatok anno, meg az allami korhazak anno. mindketto a koltsegvetesbol elt, a sutoiparnak volt nemi arbevetele is a 3.60-as kenyerbol, de nyilvan nem ebbol elt, az allami korhaz is kert par fillert a gyogyszerekert, de nem abbol elt.
namost, a sutoipart megprivatizaltak, a kenyer nem 3.60, viszont van bosegesen es nagy valasztekban kenyer, a korhazat nem privatizaltak meg, viszont nincs is mukodo egeszsegugy.
hat, miert nem csinaljuk vissza a sutoipart, es miert nem allamositjuk a sutoipari cegeket?

lassuk be, az, hogy hozzajussunk a kis betevo kenyerkehez, nem egyszeru feladat, ugye, kell szantani, boronalni, el kell vetni a buzat, gyomirtani, learatni, kibaszott sok muveletet a megfelelo idoben elvegezni raadasul helyes sorrendben, aztan tarolni, es akkor meg a sutesrol meg a boltbajuttatasrol meg nem is beszeltem. persze, lehet mindezt allami tsz meg meg allami magtar meg allami sutoipar meg allami kisker kozbeiktatasaval tenni, ahol ugye mindenkinek biztos munkahelye van kis fizetessel, meg ellatasi kotelezettseg, mindenki a lancban vallvetve heroikus kuzdelmet folytat hogy legyen mit ennunk, es a vegen a produktum 3.60-ba kerul, na, igy mukodik az egeszsegugy is. ma.

Előzmény: asinus (613)