Törölt nick Creative Commons License 2002.04.02 0 0 103
Kedves PeterDaraban!

Örülök a hozzászólásodnak, mert ezzel kapcsolatban szeretnék egy félreértést eloszlatni. Az alapján, amit írtál, nem lehet az UFO kérdést sem pro, sem kontra értelemben eldönteni. Sajnos azt tapasztalom, hogy az emberek a tiedhez hasonló élmények alapján szeretnének UFO kérdésben dönteni, és az előítéleteikre támaszkodva magyarázzák az ilyen jelenségeket. Aki korábban is hitt az UFOkban, az megerősíti a hitét, aki korábban sem hitt, ezután sem fog. Pedig az igazság az, hogy egy ilyen átélt esemény nem perdöntő. Hiszen lehet valóban hallucináció, de lehet valóban földönkívüliek látogatása is, ez a leírt észleletek alapján nem dönthető el. Ha leszálltak volna, és adtak volna a kezedbe egy tárgyat, ami ma is megvizsgálható lenne, vagy elhagytak volna valamit, amiről kétség kívül kideríthető a földön kívüli eredet, az más lenne.
Persze jó lenne tudni, hogy mit láttál, még akkor is, ha nem űrjármű volt az a valami.

Ami viszont igazán bosszant az UFO hívőkkel kapcsolatban, az az, hogy a tapasztalataikat annak a bizonyítékának tekintik, hogy léteznek földönkívüli lények. Én meg erre azt mondom, hogy ezt nem kell bebizonyítani. Én akkor is hiszek a földön kívüli lények létezésében, ha az UFO jelenséget nem az ő művüknek tartom. A kettő ebből a szempontból nem függ össze. Ha egyedül lennénk az Univerzumban, az akkora csoda lenne, hogy az lehetne az Isteni teremtés legfőbb bizonyítéka. Ha azonban nem Isten teremtett minket, akkor a Világegyetem alapjelensége az élet, és igen elterjedt lehet az Univerzumban. Persze, Isten teremthetett rajtunk kívül is földön kívüli életet, tehát az Isten hit nem zárja ki a földön kívüli életbe vetett hitet, amint azt már korábban írtam is.

Szerintem két irányba kellene tovább vizsgálódni. Egyrészt keresni kellene konkrét, megvizsgálható bizonyítékokat az idegenek ittlétére, másrészt meg kellene magyarázni az általad, és sok más ember által látott jelenségeket is. Aztán a kettő valahol vagy találkozik, vagy sem.

Előzmény: PeterDaraban (101)