tere Creative Commons License 2002.03.30 0 0 11
Szia pankeaux és többiek!
Nem értem a catalyst-os dolgot. Én is mániákus catalyst-os tömörítő vagyok, kiállok minden fórumon érte, de ekkora őrültséget még soha nem olvastam senkitől! :)
98'ban (asszem ez az év volt) bemértem pár tömörítőt (nem digitális - számgépes ótvar zseniprogrammal, hanem analóg generátoros, szkópos módszerrel) és a catalyst nyert minden tekintetben. Odáig jutottam, hogy 44.1kHz, 160k constant br., force simple stereo, NO hq mode(!) adja a legjobb eredményt műszeresen és fülre is. Erről sokat írtam(tunk) már, nem részletezem. Keresgélj, ha érdekel. (mp3 házilag... digitalizálás... stb. topicok)
Nemrégen kipróbáltam a LAME-et is (gra66er-nek köszönhetően) és elégedett vagyok vele, bár inkább a Catalyst-ot használom, már a 2.1-est. Ennél a verziónál feljebb lehet menni a bitrátával, tényleg jobb 320k-n, mint lejjebb, de a hq mode még mindig almás, mert akkora magasemelést ad, hogy már nem fér bele a tűréshatáromba. A joint stereo-ról annyit, hogy olyan lesz tőle a felvett anyag, mintha fejhibás Aiwa-decken (tőlem már közhely) játszanál le valamit. :)) Szóval olyan fázishiba keletkezik a középmagas - magas tartományban, hogy az én fülem már nem bírja elviselni.
A LAME-nek van egy olyan funkciója is, hogy 2 channel mode. Na, ez az igazán jó! Még 128-on is elég tűhetően szól az így tömörített anyag.