Üdv a pipásoknak!
Korábban, talán az elsők között az AXIO-val karöltve csináltunk egy virtuális trafikot. Az AXIO szerepe, hozzáálása, a lebonyolítás módja abszolút korrekt volt. Kezdeti felfutás után azonban a dolog megfenekleni látszott az alábbiak miatt.
-A pipás az új pipájával barátkozik, kézbeveszi, mielőtt vásárlásra szánja magát. Ezt a neten nem teheti.
-A postázás macerás. Én ugyan felvállaltam, hogy a vonzáskörzetben kiszállítom, ugyanis kíváncsi voltam a vevőre. Javarészt így adtunk el.
-Az érdeklődők zöme inkább a szivart kereste. Ebben az árufajtában viszont a darabonkénti értékesítés röhejes, doboznyi készlet viszont senkinek nem kellett.
-Hatalmas háttérraktár, igen széles árukészlet szükséges, ami nem nélkülözheti egy nagyker lerakat, egy, sőt több gyártó cég háttérbázisát. A kiadott képek , információk állandó frissítésével minden résztvevő cég komoly terhet vállal magára, és ez nyűg.
Az előnyei tagadhatatlanok. Valószínű ezzel is az a helyzet, mint minden mással, hogy többször több féle képpen kell próbálni, míg kialakul a dolog. Van a neten már jónéhány működő jó példa, igaz nem itthon, de remélem ez is begyűrűzik. Ennek reményében csaptunk bele az AXIO-val, és valószinű, hogy folytatjuk. Már tárgyaltunk ez ügyben. Pénz kérdés.
Nagy Péter