aamen Creative Commons License 2002.03.28 0 0 608
o, ez egeszen egyszeru ugy. ha gyorsan el akarjuk adni az allami vallalatot, legyen az ipar, vagy bank, vagy korhaz, akkor elotte fel kell javitani. ha nem surgos, van par ev a dologra, akkor megjelenik a t. befekteto, szemlelodik a szemetdombon, elemezget, eltopreng a dolgon, szamolgatja, hogy mennyi penzt kell belefeccolni, aztan vagy megveszi, vagy nem.
pont ugyanugy, mint ha el akarod adni az oreg romos lakasodat vagy autodat, ha surgos, eloszor rendberakod, meghirdeted, masnap viszik, ha nem surgos, meghirdeted, jonnek az erdeklodok, sokat tokolnek, hogy mennyit kell rakolteni, aztan egyszer majd csak elviszik.

van azonban egy csunyaronda elteres a bankkonszolidacio meg korhazkonszolidacio kozott. a bankok azert kerultek szarba, mert allami tulajdonu bagazskent a piaci viszonyok kozott nem tudtak megellni, az allam nem jo tulajdonos. ha akkor beleontik a kozpenzt a bankba, es utana nem adjak gyorsan el, akkor ma megint lehetne bankot konszolidalni. de gyorsan eladtak, igy most nem kell megint kozpenzeket kolteni ilyesmire, a t. uj tulajdonosok meg kuzdjenek meg a hatekonysag meg tokeero meg mittomenmilyen problemaik vannak ezeknek dolgokkal.
ugyanez korhazzal azert nem mukodik, mert ha ma szepen kicsinositunk egy korhazat, jo sok penzert, es eladjuk egy maganbefektetonek, valoszinu, hogy a t. befekteto nehany even belul csodot jelent, addig is csak imitalja a mukodest, aztan csinal a maradek epuletbol hotelt vagy irodat vagy disznoolat, vagy barmi mast, amivel penzt tud keresni, az egeszsegugy ugyanis attol, hogy van magankorhaz is, nem piac meg. a piachoz az kell, hogy a finanszirozasabol a t. allam, magyarul a tb, kivonuljon, vagy csak egy szereplo legyen a sok kozott, na, akkor mindjart erdekesse valik a dolog a magantoke szamara is.

tehat az egeszseges sorrend, eloszor a egbizt piac letrehozasa, es utana a korhazak privatizacioja. a forditott sorrend ertelmet igazabol nem nagyon latom, biztos nem ertek hozza.

hali,

aamen

Előzmény: asinus (606)