DcsabaS_ Creative Commons License 2002.03.28 0 0 356
Kedves zalus!

1.) Egyetértünk, ha nem kategorizálsz, akkor bármit összevethetsz bármivel - csakhogy ez általában rossz.
2.) Az emberek nem teljesen másképp ítélik meg a dolgokat. Vannak ugyan különbségek, de vannak azonosságok is. Ráadásul ez utóbbiak a jelentősebbek. Mert ezek adják az alapot, ha tetszik, a közös nyelvet.
3.) A bábeli zűrzavartól való félelmed engem arra emlékeztet, mintha valaki azért nem tanulna meg idegen szavakat és nyelveket, hogy nehogy ne tudjon majd eligazodni a sok idegen szó között...

Feltételezed:
"ha a te elvedet követnénk, akkor vagy adunk egy teljesen új nevet a gyereknek, s ezzel felállítjuk a milliomodik kategóriát, amit jó, ha mi ismerünk el, vagy pedig hibrid szóhasználattal elkáposztalanítjuk a stíluscimkét. "
Szó sincs róla. Az én rendszeremben nem állítunk fel és nem törlünk el önkényesen kategóriákat. A dolgokat a kategóriák már létező rendszerében próbáljuk meg leírni, amit szükség esetén módosítunk.

Mindaz amit leírtam, csöppet sem innovatív. Sőt, trivialitás. Olyan, amit követnek pl. az Oscar-ok odaítélésénél is. (Kategóriák szerint ítélnek, amelyeken szükség esetén módosítanak, vagy kivételt tesznek.)

Előzmény: zalus (355)