EOS33 Creative Commons License 2002.03.27 0 0 67
Szerintem egy egyszerű nézőkét Te is könnyen meg tudsz csinálni, ha tudsz fóliára tintasugarassal kék és piros foltot nyomtatni.

Azon tanakodtam, hogy ha a vonat mondjuk 150-el megy, az eos33 meg 4 képet tud másodpercenként, akkor hány éves a kapitány, vagyis hány cm lesz a bázistávolság két kép között? Ha jól számolom minimum 10 m, ami 10-szerese az általad idézett optimumnak, a 10sec meg 400m-t jelentene, ha valamit el nem számoltam. Lehet, hogy lassabb tempónál érdemes csak fényképezni?

Nem repülőből fényképezve nem tudok elképzelni több 10m-es távolságot, hiszen egy csomó minden lesz közel és alul, ami csak az egyik képen lesz látható és ez roppant zavaró tud lenni.

Mindegy, kipróbálok több sebességet és záridőt is, aztán majd meglátjuk.

A vízzel kapcsolatban: javaslom lehetőleg erősen hullámzó vizet fényképezz, az apró fodrok nem elég plasztikusak. Nekem a legjobb ilyen jellegű képeim a viharos és zavaros Balatonban, a vízben állva, a vízhez közel készültek.

Más:
Van a Párizsi Udvarban egy hologrambolt, érdemes megnézni ha még nem láttad. Nem tudom mikor nyílt, nekem újdonság volt.

Eos33

Előzmény: Százbolha (66)