MuellerB Creative Commons License 2002.03.26 0 0 274
Szomorúan látom, hogy a felhívás vállalhatatlan és törvényszegésre felhívó részét nem sikerült kijavítani, hiába szóltam üstöllést. Merhogy a tele és cicavíziók egyszerűen jogi okokból nem foglalhatnak állást. Lehet, hogy ezért IS fullad a sajtó közönyébe a felhívás, a jobboséba is. Hiába, ahol a butaságnál csak a makacsság erősebb, ott nincs mit tenni. Meg ez a szánalmas amerikamánia... Elég lett volna a szomszédos Ausztriában körülnézni.
Amerikáról szólva talán el kellett volna olvasni azt a korszakalkotó bestseller könyvet Bernard Goldbergtől CBS munkatárstól -Bias(angolul nem beszélőknek: elfogultság) a címe- , vagy legalább a recenzióját, amely ifj.Bushnak is kedvence, s amely kimutatja, hogy a "szabad" amerikai sajtó zöme főszabályként egyszerűen hamisít és torzít, egyfajta liberális kereszteshadjárat érdekében, hogy a konzervatívizmust mucsainak ábrázolja. Vagyis pontosan azt művelik amit a hazai ballib sajtó, amelyet Kecskés sem kedvel. De miután alulinformált, Amerikára hivatkozik, amelynek bírálatát nem tűri (Azelőtt meg nyilván Moszkva bírálatát nem tartotta tanácsosnak) köreiben.

Pedig a ballib írott sajtót megfelelő előkészítéssel zavarba lehetett volna hozni. Így, ha egyáltalán foglalkoznak vele, amit kétlek ezektől a kipróbált sunyiktól, akkor arra fognak rámutatni, hogy a felhívás nem jogszerű teljes egészében.
A jobboldali szavazók pediglen, akiknek egyre ellenszenvesebb a gyarmattartóként viselkedő USA (ez különben a nyugat-európai trend is, az USA nem népszerű finoman szólva, se jobb,se baloldalon), eleve némi fenntartással kezeli a dolgot sajna.
Így lesz egy részeiben támogatható kezdeményezésből dilettáns fércmunka.