vaki Creative Commons License 2002.03.26 0 0 9
Bocsánat, igazad van, nem vettem figyelembe a javaslataidat(talán azért mert nem volt így világosan pontokba szedve; most már egyértelmű)
Egyébként mi az a hajléktalanok adója??

Ellenben az tudtommal egyetlen országban sincs úgy, hogy aki dolgozni akar, az tud is(még az USA-ban is van 3-4%-os munkanélküliség). Nálunk ugyen kb. 10%, igaz hivatalosan csak 8. A diplomásoknak pedig azért nehezebb munkát vállalni, mert a szegényebb országrészekben(Szabolcs, Békés, Borsod) nincs számukra megfelelő munkahely. Egy diplomás ember pedig nem fog az autópályánál kubikosmunkát végezni(legalábbi szerintem). Diplomások számára egyértelműen Bp.-n van lehetőség, ott pedig a cégek megválogatják kit vesznek fel(lényeg: minél fiatalabb,jó nyelvtudás, akár több nyelven is,); ezzel nem valószínű, hogy a ma 40-50 éves munkanélküli diplomások konkurálni tudnának.
A másik probléma ugye a kezdők munkába állása, ez a gyakorlat miatt gond, azt ui. egyik diploma mellé sem adnak. Ezzel sajna nincs mit csinálni, az megoldás lenne, hogy először nem diplomása munkakört próbál az ember, akkor lesz gyakorlata, viszont úgy pár évig nem igazán tud megélni.
Ilyen az élet... (mellesleg jövőre én is frissdiplomás leszek, akkor majd meglátom)

Előzmény: cinke21 (7)