qwer1234 Creative Commons License 2002.03.26 0 0 16
OMEGA tipusbetegségek :
-[1]- (C20NE) Termosztátcserénél a 3 csavarból az autó elejéhez legközelebbi csavar hajlamos a beletörésre ! Kifúrni nem lehet szépen, mert nem férsz hozzá. Ha kiszeded az alu öntvényt (2 csavar fogja), akkor állványos fúróval talán sikerülhet, vagy bontóból új öntvényt kell beszerezni kb. 1500-3000 Ft között.
-[2]- A hátsó híd 3 ponton van felfüggesztve : Két oldalt egy-egy nagy gumipogácsán keresztül az alvázhoz, illetve a differenciálmű végén szintén az alvázhoz. A két nagy gumipogácsa belsejében alumíniumból van a betét, ami a sós víz hatására szétválik a gumitól és ez okozza a halálát. Hatása : Idétlen zajok hátulról parkolóhelyre való beálláskor. Döccenés irányváltáskor (hátramenetből előremenetbe vagy fordítva).
-[3]- Hátsó rugó hajlamos a kilágyulásra.
-[4]- Az úgynevezett kutyacsont (első futóműben a stabilizátor rúd ebben végződik) hajlamos a kiverődésre. csere!
-[5]- kitekert kormánynál ha mozog az autó egy koppanás hallható néha előröl.
-[6]- Az ajtók hajlamosak a lógásra. Egy 100 forintos stift cserével orvosolható a dolog, feltéve ha ki tudod cserélni. Nem egyszerű.
-[7]- A motor termokuplungja egy idő után kikészül. Ez után már állandóan csúszni fog, ezért a motor hőfoka emelkedni kezd. Csere : 30e az új, bontott 15e. Én átépítem elektromos ventillátorosra. venti : 10e, hőgomba : 2e
-[8]- Az első fékek beállhatnak. A vezető sínen nem mozog a féknyereg. Nagy a fékerő különbség a kerekek között. 3e forintos javító készlettel orvosolható a hiba. Nem jó viszont bele akármilyen zsír, csak a hőálló, de ezt mellékelik a felújító készletben is.
-[9]- Motor nem indul : A hiba úgy vehető észre, hogy nem világít a motor kontroll lámpa gyújtáskor. Ok: az AC és motorvezérlő kombinált reléje kontaktos. Rá kell baszni egyet a tetejére, ez általában orvosolja a hibát. Egyébként csere javasolt. ár :8e
-[10]- ABS hol megy, hol nem. Az AC reléje mellett található az ABS reléje. Szintén kontaktosodhat. Csere.
---- folytatás következik ----

Előzmény: qwer1234 (3)