zalus Creative Commons License 2002.03.25 0 0 270
néhány gondolat:

- denzel és halle díját kb. biztosra mertem volna venni. az akadémiában mindig van nem csekély görcsölés, hogy minden egyes évfolyam valamiben különleges, emlékezetes legyen. így idén azzal akartak kitűnni, hogy két afro amerikait dobnak meg egy-egy szoborral, hisz az osxar eddigi 73 éve alatt mindösszesen 6 fekete színész kapott oscart. idén pedig fekete műsorvezető, fekete életmű díjas, fekete nyertesek.

- az amélie mellőzése pusztán politikai jellegű. hollywood nem szereti a franciákat, ez köztudomású, mivel a franciák nem szeretik az amerikai filmeket, amik többnyire 2-3 hónapos késéssel kerülnek bemutatásra a többi európai országhoz képest.

- tököm tele volt a wtc siratással. legjobban woody kezelte le a témát, de hogy ezen felül és még két alkalommal kellett szomorkodni az esemény miatt, ez önsajnálat a javából.

- LOTR-nak drukkoltam, ha már nem én válogathattam össze a jelölteket, de a zeredmény így is elszomorító: egy teljesen sablon filmet hoztak ki győztesként a tisztelt kollégák. nem csoda, az AMPAS átlagéletkora [a cinema szerint] 6o év. vén kutya pedig már nem tanul új trükköket.