Chess Creative Commons License 2002.03.21 0 0 362
bd: keverhetők de elárulom a Score tudja a moniliát is, tehát mehet a meggyre és kajszira (pireisz !) csak papírja nincs róla. :-) De ha csak ezek vannak akkor inkább Topas.
pireisz: Permetezni a kár előtt kell különösen monilia ellen nincs utólagos orvosság csak a metszőolló. A tüzet könnyebb megelőzni mint eloltani és ráadásul kár sem lesz belőle. A szilvadarázs virágzás végén rajzik és kirágja a magot mert még nincs kemény csonthéja (sziromhullás végén azonnal Basudin 600 EW 1x). A szilvamoly később indul, a "kukac" már nem tudja a magot megrágni, körülötte van az ürüléke.
A fehér bevonat eperpajzstetű lesz inkább orgonán, eperfán is előfordul -20 C-ot is bírja. Vektafides fojtás után többszöri Basudin 600 EW-s kezelés, idén megpróbálom ellenne az Actarát mert van nekem is. :-(. Tuti megoldás nincs ellene.
mollaci: levélpirosítótetű almalevéltetű a tettes, egygazdás többnyire helyben szaporodik fel és tojással telel. Basudin 600 EW itt is jó fakadáskor rögtön, virágzás után Actara ami nagyon jól felszívódik és a besodródott levélben is hat. A nyárvégi tojásrakás előtt ki kell őket iktatni.
Előzmény: pireisz (359)