quizas Creative Commons License 2002.03.21 0 0 3602
Sziasztok!

Utólag is boldog szülinapot az egyéveseknek! Hamarosan mi is ünnepelhetjük, hetek kérdése. Hosszú majdnem egy év áll mögöttünk.

La Passionata,
Az enyém is a répát zabálta be, elsőre. Persze, hiszen édes. És először még nem emészti meg jól, de hamarosan egyre kevésbé lesz hasonló a bemeneti oldalhoz, bár a színe megmarad. Ja, és szorulást okozhat.

És most tanácskérés következik.
Ismét az alvással, illetve inkább az ébredéssel kapcsolatban lenne kérdésem. Hátha Ti okosabbak vagytok. Mióta a csemete nem szopik éjjel (mert ha néha fölébred, az apja megy be hozzá), azóta egyre korábban kel. Nyolc és kilenc közt letesszük, és szinte mindig fönn van már hajnali hatkor. Éber, friss, eleven. Hiába fektetem magam mellé szopni, 20 perc múlva már nyekizik, hogy uncsi. Bepelenkázom, akkor jó, mert foglalkoznak vele. Beviszem a nappaliba, előveszek pár játékot, majd pár perc múlva fölsettenkedek a díványra - fix, hogy egy perc múlva ott áll és engem követel. Próbálok enni adni neki, hátha kevés volt a tej. Nem kell a kaja, ellenben az etetőszékből fölállva remekül elérhető a konyhaajtó kilincse, az leköti. DE ÉN ÁLMOS VAGYOK! Beviszem megint a nappaliba, de 20 perces sírás után magam mellé veszem a rekamiéra, ott végre megnyugszik, föláll, lepakolja az onnan elérhető polcokat, tépi az újságot. Kilenc után jót eszik, tízkor meg már álmos, és 1-2 órát alszik. Délután 3 körül is elalszik valamikor, úgy egy órát. Ha valamikor nem alszik, nagyon nyűgös, szóval kell még neki a két alvás nappal. De így meg én vagyok nyűgös. Nincs valami módszer arra, hogy rávegyük a gyereket, hogy többet aludjon éjszaka? Kénytelen leszek én is kilenckor lefeküdni, hogy ne legyek zombi egész nap ? Csak mikor végre elaltattam a babakocsiban kint sétálva, tudom fölhozni a lakásba és van némi időm, de ilyenkor csak lézengek, elaludni nem tudok. Házimunkát végezni se igazán, ha nagyon fáradt vagyok.
Segítsetek, mit tegyek?

quizas