Szalapala nem vagy egyedül. Én is azt hittem. Attól hogy ő nem azt írta ide, azért mi még leírhatnánk, hogy nekünk mi a legfontosabb szempont a kutya választáshoz. Tudom, hogy ez a jelenlegi helyzetben ez elég off, de ha a témába nem is, a címbe azért belefér. Tehát, ha van véleményetek, ez is egy egész érdekes téma lehet. Ti milyen kutyát választanátok? Én egyelőre nem tervezek kutya vásárlást, de elméleti síkon érdekel, ki mi szerint választott, vagy választana most. Kistestűt, nagytestűt, rövid vagy hosszú szőrűt, barátságost, vagy karakánabbat, vadász kutyát, kotorékebet, őrzővédőt, vagy ölebet? Minden féle megközelítésből érdekel a téma.
Nekem a legfontosabb szempont, hogy jó idegrendszerű kutya legyen, és mivel én szeretem az őrző-védő sportot, valamint a nagy kutyákat, de lakótelepen lakom, mindenképp egy olyan kutya kellene, aki nem lép fel agresszíven idegenekkel szemben, szereti a gyerekeket, és ha a fajtársakkal nem is jön ki jól, teszem azt verekedős lenne a lelkem, azért vissza lehessen hívni, ha meglát egy másik kutyát. Nagyon sok múlik a nevelésen, de a legtöbb azon, hogy milyen kutyát választunk.