Tam7 Creative Commons License 2002.03.21 0 0 2
Tetszik a topic. Pont ma olvastam az egyik napilapban, hogy lehet már akár 2,95 %-os lakáshitelt is kapni. Aztán megnéztem a bank honlapján is, és hát az a helyzet, hogy kicsit mézesmadzag-effektust véltem benne felfedezni.

Ugyanis ha nem vagy házas, vagy nincs gyereked, akkor nem támogatja az állam, és vehetsz fel kezelési költséggel együtt kb 6 %-os hitelt. Ami azért nagy összegeknél sok-sok éven keresztül nem mindegy. Mondjuk ha meg azt nézzük, ennél kedvezőbb hitelt én még nem láttam, úgyhogy örüljünk, hogy van ez!

Egyébként pedig nem is a kamat a gáz, hanem hogy ha meg akarsz venni egy lakást mondjuk 5 M Ft-ért, akkor 2,5-3 milládnak kell lenni, és jelzálogként a teljes 5 milliós ingatlanodat beterhelik. Persze úgy is lehet, hogy egy másik ingatlanra tetetsz jelzálogot, de hát a lényeg ugyanott van (meg hát ki az a hülye, aki ilyet vállal, hogy elzálogosítja a házát, még a saját szüleimtől se kérném ezt).

Na, kb ennyit hámoztam ki a történetből. Persze vannak még egyéb dolgok is, amikbe nem mentem bele, egyéb lehetőségek, de azért az biztos, hogy az a 2,xx % az bizony sokkal több.