Festéktüsszentő H. Benő Creative Commons License 2002.03.20 0 0 227
Alapvetően hidegen hagy, hogy te hova sorolsz engem, de azon gondolkozz már el, hogy számodra mit takar az a kifejezés, hogy politikai nemzet és mit takar az a kifejezés, hogy kultúrális nemzet.

Szó nincs kizárásról a ht magyarok esetén, ugyanis nem tartoznak bele a politikai nemzetbe. A kultúrális nemzetbe igen, de a politikaiba nem. Nem én zárom ki őket, nem is tudom kizárni őket, hiszen nem is tagjai annak.

"Ha magyar identitásúnak (magyar cigány, magyar zsidó, magyar sváb, stb.)
is vallják magukat, akkor igen. Egyébként nem."

Adót fizet? Igen.
Választó? Igen.
Választható? Igen.

Akkor tagja a politikai nemzetnek, teljesen függetlenül az identitásától. (Mág szerencse, hogy nem te határozod meg a politikai nemzethez tartozás kritériumait.)
Könyörgöm fogd már fel, hogy a politikai nemzet kifejezésnek az égvilágon semmi köze etnikumokhoz, kultúrákhoz. A legegyszerűbben az állampolgársághoz kötni lehet (illetve részben a földrajzi helyzet is meghatározza, ahogy arra peyerk utalt.)
A fogalmakat kéne tisztázni magadban mielőtt egyenleteket állítasz fel.
Amikor azt mondom, hogy a ht magyarok nem részei a politikai nemzetnek, akkor ezzel nem azt állítom, hogy a magyar (kultúrális) nemzet nem 15 millió főből áll. A kettő nem azonos, csak átfedés van köztük.

Előzmény: nemszadista (226)