alfredoo
2002.03.20
|
|
0 0
219
|
sas1
most vegul is minek vallottad magad? ugy emlekszem hogy egyfelenek lehetett vallani magunkat.
szolidaritast erzel a csangokkal a kozos nyelv es kultura folytan.
mirol beszelunk?
amit en a csangok beszedebol hallottam nemigen ertettem meg. mas biztos maskepp van de a roman szavakkal teletuzdelt szamomra kiejtesileg nem igazan megfoghato csango nem teljesen azonos a lakohelyemen beszelt es ertett magyar nyelvvel. kulturalisan melyik reszevel kell egyetertenem. hogy esetleg a faluban nincs folyoviz es csatorna es mosakodasi lehetoseg es wc? ez egy ideig romantikus lehet de reszemrol a keleti wc-k allapotatol es buzetol mar bulgariaban elment a kedvem egy egy nyaralas idejen. a fekete tenger partjan minden annyira BUDOS volt hogy semmilyen elvezheto nyaralason nem vettunk reszt. athato es penetrans buz volt. petroleumlampanal az olvasas is nehezen megy. es az mar regen volt hogy zseblampanal olvastam. ha ilyen elmenyekre vagyok akkor akar mongoliaba is elmehetek. ott is valamilyen szintu rokonok vannak es egyebkent ok IS lovasnemzet.
valami szolidaritast tudsz esetleg vallalni az itt elo nemetekkel, ciganyokkal, totokkal, romanokkal is? vagy ok vallaljanak kozosseget az oveikkel. mondjuk en sem szivesen fogyasztom az itt elo bolgar kerteszek termekeit. egeszen mas izu a magyar parasztok (gazdalkodok) altal eloallitott zoldseg es gyumolcs. |
Előzmény: sas1 (213)
|
|