snakepit Creative Commons License 2002.03.20 0 0 1593
Hahó!

Na nagysokára végigolvastam a topicot.Vegyes élményekkel lettem gazdagabb. Jó is, rossz is.Előre leszögezem hogy inkább az ős Banzay-t(direkt nem Banzai) szeret(t)em, tehát lehet hogy nem mindenkinek tetszik majd amit irok.89-ben a rendszerváltással hatalmas zűr keletkezett az élet minden területén, beleértve a zenét is. Kicsit a 76-os punkrobbanásra hasnlitott. Ekkor robbant be a zenei életbe a Banzay.Hatalmas tömegeket mozgat meg, üstökösként ivel felfelé.AZÓTA SEM VOLT MAGYAR ZENEKAR ILYEN SIKERES!Nekik köszönhetem hogy megismertem a Banzay - Depeche Mode - The Cure - Sisters... vonulatot.Mára inkább csak az ősklasszikus Cure maradt.A Banzay-tól inkább mára inkább csak az első lemezt hallgatom
2,5 koncerten voltam.Kétszer Békéscsabán(89,90)és egy playback shown Békésen.Már akkor is a Menczel volt a legszimpatikusabb.Na, ez azóta sem változott.
Szerintem az volt a gond hogy mindent azonnal és rögtön akartak csinálni.Magasabbra és magasabbra lett rakva a mérce, és persze hogy a végén leveri az ember a lécet.Gyakorlatilag félévenként jött ki új Lp a "gyárból"és ennek a végén a minőség lett a vesztese.Egy ideig még tartva lett a szint, de a végén már több volt a rossz szám mint a jó.Aztán a jött ez a balszerencsés csillagzat alatt összehozott német lemez és teljesen betette a kiskaput.
Szerintem nem ártott volna kicsit pihenni néha. Nem kelett volna feloszlani szerintem sem,csak egy kicsit leülni.

Észrevette már valaki, hogy az 1984 video végén mikor leveszik a maszkokat, az ugyanaz mint a Cure Hanging Garden klippjének a vége? Ha jól tudom még a mozdulat is egyezik.A Hanging Garden 1982-ben lett kiadva.
Lehet hogy kicsit nyers voltam, de ez van.

Snakepit