ssimi Creative Commons License 2002.03.18 0 0 350
A 16-os pont nekünk az volt, ahol a kb. É-D-i irányú patak Ny-i oldalán 3 db. farkasfog-szerű oldalmetsződés volt bevágódva. Itt mondták azt a rendezők, hogy tulajdonképpen 4 kis metsződés van, és ők a negyedikbe (amelyik nincs rajta a térképen) rakták az egyik álbóját, amit mi megfogtunk. A versenyszabályzat meg azt írja, hogy a térképi körön belül térképhiba nem lehet.
Hozzá kell tennem, hogy hazai tájfutótérképeink színvonala legtöbbször nem üti meg a számunkra (sokszor még a tájfutók számára) szükséges mértéket sem. Ez bizony nagyon megnehezíti a pályakitűzők dolgát, hisz igen nehéz olyan pontot találni, amelynek a térképi helye minden lehetséges támadópontból korrekt. Sajna én is jártam már többször úgy, hogy teljesen más lett a pálya, mint amit előzetesen nagyvonalakban elképzeltem.
Tényleg szomorú, hogy a mi sportunkra is egyre inkább átterjed a mai világ rohanó tempója. Én is igen-igen elfoglalt ember vagyok, de ezekre a versenyekre a versenyzés élménye mellett épp a kikapcsolódás, egy kicsi lazítás, baráti beszélgetések és összejövetelek miatt megyek el...

Mára ennyi, a többit holnap.

Előzmény: PANNA25 (348)