Flora Creative Commons License 2002.03.18 0 0 2155
A himnusz-szöveg kedves dolog állandó közlési vágy által fűtött Poppy topic-társunktól, de biztos, hogy nem ebben a formában hangzott el, hiszen 1927-ben király uralkodott, és nem királynő, tehát nem lehet "queen" a szöveg. A 20. rész végén "king"-et énekeltek. (Utána is néztem, hogy ne legyek tudatlan, tehát 1927-ben éppen V. György volt a király.)

A legutóbbi rész "drámai" jelenete (Poppy-James duett) valóban tetszett, mert lélektanilag pontos és szellemes volt: nagyon közvetett eszközökkel ábrázolta a nőt, aki úgy bánik az érzelmekkel, mintha elefánt lenne egy porcelánboltban, és visszafogottan érzékeltette a férfi hirtelen kijózanodását. Tulajdonképpen két súlyos sértés követi egymást a párbeszédben. Az első sértés, amikor Poppy azt mondja James-nek, hogy "egy kicsit kacérkodtam magával", és ezzel durván elbagatellizálja, lebecsüli mindazt, amit James érzelmileg átélt és mutatott. Ez a mondat szvsz nagyobbat üt James-en, mint maga az eljegyzés híre. A másik sértés, amellyel James felel neki az, hogy Poppy és Jerry "pompásan összeillenek". James arcán látszik, hogy ezt milyen véleménnyel mondja, és a poén az, hogy Poppy talán nem is érti, hogy ezzel őt most megsértették. A sírása a végén szerintem nem a csalódott szerelem sírása, hanem az elkényeztetett nyűgös gyereké, akinek most le kell mondania egyik kedvenc játékáról.

Előzmény: Poppy Meldrum (2139)