Avass Creative Commons License 2002.03.17 0 0 2011
..most pedig - ígéretemhez híven - az Albáról néhány szót:
Az ellenfél kisemberei, főleg a kezdő(!) Csirke és Boros hasznosan, gyorsan és eredményesen játszottak. Az egész mérkőzés alatt jól alkalmazták a betöréseket, és határozottan védekeztek. Trunics: semmi különös, (ezek az igazolások!?!?) néhány perc alatt semmi extrát nem mutatott (Matus pályára sem lépett).
A (magas)bedobóknál szokás szerint Williams vitte a prímet, bár most nem villogott annyira, mint általában (mondjuk ez jó jel az Albának, a csapatjáték került előtérbe, úgy látszik már nem egyszemélyes a csapat). A srác védekezése is látványos volt, pl. mikor egy támadáson belül előbb Lapovot nyomta vissza, (hátulról, inkább oldalról) majd (ha jól emlékszem) Orosz kapott tőle egy dunyhát, mindezt egy támadáson belül.
Ropi Shannon, A KIRÁLY (...volt úgy 2-3 éve, mostanra egy nagy kérdőjel, csodálkoznék, ha ragaszkodnának hozzá Fehérváron jövőre is).
A centerek: Legjobbjuk Bencze volt, csak egy adalék: mindkét társánál legalább 1,5x annyi időt töltött a parketten. Támadása és védekezése is OK (néha úgy szedte Lapov elől a lepattanót, mint Süsü a vadkörtét).
Báder Marcinak nem ez volt a legjobb meccse, bár Lapovval sokszor eredményesen bírkózott. A végén a szétesett védekezésünk mellett néhány látványos zsákolás (pl. Williams paszzából "kínai figura").
Góbi szintén hozta a formáját, de semmi extra. Kemény védekezés (erős a pali), egypár horog, és jó ütemű belépő a tábla alá.
Hát ennyi. A balhéról csak annyit szeretnék megjegyezni: úgy látszik, a kultúrált szurkolására oly büszke fehérvári publikum kezd lesüllyedni a szintünkre, amely - mint tudjuk - minek a hátsó fertálya alatt van. Amikor Williams verekedésbe (akart) keveredni egy nézővel Szolnokon, elítéltem mindkét felet, de inkább a szurkolót (ezt nyugodtan ellenőrizheti bárki, ha visszalapoz). Valami olyasmit írtam, hogy valahol megértem Williamset, egy felfokozott idegállapotban másképp reagált a szidalmazásokra. Mindkét esetet láttam, és nyugodtan állíthatom: ugyanaz ismétlődött meg tegnap, mint a Williams-balhé esetében, csak itt Pavlovics-fehérvári bérletes szurkoló a második sorból mérkőzést láthattunk. Történt, hogy egy időkérésnél az utolsóként a nézőkkel szembe ballagó, és pár pillanattal korábban Borossal vitatkozó Pavlovicsnak nem valami irodalmi jelzőt mondtak, vagy mutattak a második sorból, Ő egy pillanat alatt ott termett és "felelősségre vonta" a szurkolót, amíg el nem lökdösték. A meccs hátralévő részében aprópénzzel és más tárgyakkal dobálták a játékosainkat (egy üdítős palack is berepült).
...úgy látom ismét bő lére eresztettem, de ezt már megszokhattátok tőlem, Üdv mindenkinek, na és persze csakazértis:
Hajrá OLAJ!!!