Délelőtt 9 óra előtt pár perccel. Alig ezres létszám a Parlament előtt. Jön a katonai zenekar, majd a díszőrség, végül a huszárok. Egyik ló nem akar beállni a sorba, huszár kínlódik, a nép halkan nevet. 9:27 (az én órám szerint) kezdődik az ünnepség, kb. 1500-2000 ember. Himnusz, éneklünk, zászlófelvonás, katonák kivonulása a térről. A tömeg is indulna elől Mádl, Áder, Stumpf. A nép tapsolja őket. Ez 9:55 körül. Ekkor kb. 4000 fős a tömeg. Elindulunk. Én már a Bajcsyra kanyarodok, mikor a nép még mindig tódul ki a Kossuth térről.
Múzeum: már ott várakozik 1000-1500 ember. Mi jövünk az Astoria felől 10:40 körül az út közben összeszedett kb. 500-1000 fővel. Mádl is érkezik gyalog. Nagy taps.
Én már kb. 10 perce ott vagyok, mikor még a körúton jön a nép a Deák tér felől. Hirtelen nagy taps bent a kertben, mi nem értjük miért, csak mikor a nagy kivetítő mutatja, hogy megérkezett Dávid Ibolya.
A Múzeum lépcsőjén katona zenekar játszik a kb. 7-8 ezer főnek. De még jönnek az emberek mindenhonnan. Vagy 30-35 nemzeti lobogós, 2 db. JOBBIK lobogó.
11:00 környéke kezdődik a színi növendékek előadása. Kb 9-10 ezer fő. Az előadásban egy - két vicces betétnél kis nevetés, végén vastaps, amiről végül már nem tudni, hogy az előadásnak szól, vagy Ádernak.
Ádernál néha hatásszünet, akkor tapsolunk, ezen kívül egyszer közbe tapsolunk (az egész tömeg), mikor a határontúli magyarokról szól. A beszéd végén vastaps, de mi a sógorommal felsziszenünk a kampányszöveg miatt, de hát Istenem!
12:00 a Múzeum előtt kb. 15 ezer fő. Sokan mennek a Nemzeti felé, én a Deák felé veszem utam, megyünk haza. Szembejön egy két MIÉP zászló, gondolkodóba ejt.
Ekkor jut eszembe, hogy el felejtettem felvenni az Egy magyar nábobot. Nem baj gondolom, majd jövőre. A Király utcában haza fele tartva sietős léptekkel jön szembe egy fiatal srác magyar zászlóval. Talán megy az evangélikus templomba utána a Hősök terére. Hát menjen. Én bevégeztem 15-ei megemlékezésemet.
Éljenek a márciusi ifjak!!!