gstyle Creative Commons License 2002.03.14 0 0 80
Alesi újra a cockpitben

A 201 futamon szerepelt veterán a Paul Ricard pályán a 2001-es McLaren továbbfejlesztett változatát (MP4-16B) próbálta. Utolsó, jordanes versenye után Alesi a Német Túraautó-bajnokságba igazolt a Mercedes csapatához, így jó kapcsolatba került az Ezüst Nyilakkal.

A háromnapos gyakorlás első napján az idő hűvös volt és helyenként az eső is eleredt, Alesi 45 kört teljesített, ebből ötöt esőgumikkal.

"Érzelemgazadag napom volt. Nagyon furcsa volt látni a nevem az autón, azon, amelyet annyi éven át próbáltam megverni Ferrarival vagy Benettonnal. Az eső ellenére kiváló napom volt, s mivel tavaly október óta nem vezettem Forma-1-es kocsit, lassan kezdtem, majd fokozatosan gyorsultam fel. Ezért érdekességet jelentett az eső" - fejtegette Alesi.

"Fizikailag nem adódott problémám. Folyamatosan edzem, mivel versenyzek idén. Különösen kellemes pillanat volt, mikor megláttam a McLarent a garázsban, utána pedig mikor újra a cockpitbe ültem. Mérhetetlenül élveztem az egészet, és máris megkezdtem a tesztprogramot a csapattal. Ilyen kocsival mindig komoly a munka, mindig sokat kell tesztelni" - így az 1995-ös Kanadai Nagydíj győztese.

Alesitől végül érdeklődtek, mit hoz mclarenes jövője: "Nem tudom. Meglátom, mit kell tennem itt, aztán megvárom, mi sül ki belőle."