medve Creative Commons License 2002.03.13 0 0 22
Jó válasz:

Válasz az SZDSZ-nek és az MSZP-nek
2002. március 13. 16:27

MTI

A kormány büszke arra, hogy március 15-én az egész nemzet birtokba veheti a Nemzeti Színházat - közölte Borókai Gábor kormányszóvivő a szabad demokraták sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagálva.

A kabinet büszke lesz arra a kulturális tömbre is, amely Millenniumi városközpont néven a színház környezetében felépül, és amely magába foglal majd egy koncerttermet, a Hagyományok Házát, a Modern Magyar Művészeti Múzeumot és egy világszínvonalú kongresszusi központot.

A kormány szégyenének nevezte Magyar Bálint szabad demokrata ügyvivő, a Horn-kormány művelődési minisztere a Nemzeti Színház megépülését, amellyel szerinte az építész szakmát, a színész társadalmat és a nézőket egyaránt arcul csapták. A kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy a színház ésszerű keretek között, és a lehető legtakarékosabb módon épült fel.

- Meglehet, épp az izgatta fel a korábbi kormány művelődési miniszterét, hogy az általa minimálisan meghatározott összegnél hatmilliárd forinttal olcsóbban sikerült megvalósítani a kulturális beruházást, ugyanis így nincs magyarázat arra, hogy milyen célt szolgált volna az a jelentős összeg - fogalmazott Borókai Gábor.