1. Na ez az. Megint a "jo cel erdekeben" felaldozott torvenyesseg. (Az idezojel itt nem azt jelzi, hogy valaki szajabol idezem, hanem jelensegre utalok vele. Csak azert irom, mert valaki belekotott, nem te).
Igy sose lesz demokracia. Minel kesobb akarjak meghuzni azt a vonalat, ahonnan mar be kell tartani a torvenyeket - ha egyetalan meg akarjak huzni -, annal nehezebb lesz.
Olyan ez, mint a szenvedelybetegseg. "Meg ezt a szalat elszivom", "meg ezt a poharat kiuritem". Sosem fogjak azt mondani, "matol mindent betartunk". Akkor sem, ha nem lesz un. komcsi veszely (szerintem nincs, szerintuk van, de most az szamit, hogy szerintuk van-e), melyre hivatkozva harci aldozatokat hoznak a torveny oltaran. Marpedig kizart, hogy olyanokra szavaznek, akikrol tudom, hogy egyszeruen nem valnak torvenytisztelo politikusokka. Es itt nem azzal vadaskodom, hogy titokban lopnak vagy hasonlo, hanem a nyilt, felvallalt dolgaikat vagyok keptelen elfogadni.
2. Nos, amennyiben Fidesz kormany lesz, es epitenek autopalyat, akkor remelem, nem olyan lesz, mint a Nemzeti. Inkabb kevesebbet, de az jo legyen.
Nezd, en igazabol 100-500 eves tavlatokban _szeretek_ gondolkodni, de ez nem az a forum, ahol erre egy-ket kosza leleknel tobb partnerre lelnek. Marad az aktualpolitika, aztan neha elojon.