stvrtok Creative Commons License 2002.03.12 0 0 12

0.) Bocsánat a kései reagálásért, de nem jutok oly' gyakran nethez, mint szeretnék...

Tárgy:
A legsürgősebben mindenkitől elnézést kérek! Az az ominózus mondatom teljesen félreérthető lett!

"Jobbanmondva volt a középsuli osztályomnak egy-egy 11-es és 12-es táblája, melyek először összetagelődtek, majd nyomuk veszett. Sajna akkor még nem volt bennem kifejlődve a villamosmánia, pedig különösen sajnálhatom azt a 11-est (Kápmegyer-Angyalföld forg. telep)..."

Igen, igen. Tényleg olyan, mintha az én osztályom tábláját tettem volna zsebre és firkáltam volna össze!

A történet kereken, most már remélem sikerül értelmesen megfogalmaznom, amit mondani akartam:
Osztálytársaim annakidején "szereztek" 2 villamostáblát. (Valószínűleg egyszerűen levágták a madzagjáról, mert akkor még talán madzagon lógtak a táblák, és az nagyon hangulatosan tudott csattogni... De vissza a témára!) Ezek a táblák osztályunk dekorációjának szerves részét képezték.
Mígnem néhányan osztálytársamat (hangsúlyozom, nem engem!!!) elkapott ez a tagelős láz, és egy időben mindent összefirkáltak. Osztályban, iskolában, utcán, oszlopon, panelházon. Momentán járműveken nem (legalábbis sosem mondták, én meg nem láttam a nyomaikat), de mindegy. Szóval, "sor került" a táblákra is. Ezt akarta jelenteni az "összetagelődtek" szó, mely szerintem passzív (vagy milyen...?) formájával is igyekezni szándékozott érvényre juttatni, hogy nem a szerző volt a cselekmény végrehajtója.
Többen aztán – velem együtt – szóvá tettük nekik ezt az esetet (nagy vita volt), még azt is mondtuk, hogy mossák le, amit tönkreb....ak. Nem mosták. A firka tehát ottmaradt, ám a hosszú-hosszú vitának azért lett annyi eredménye, hogy ma már ők is elítélik az ilyesmit, már régóta le is szoktak róla. Ma is eljárnak azonban mindenféle ilyen körökbe, már úgy értem olyanokba, ahol grefitisek (nálam ez most az egyébként sokszor szép falfestményeket jelenti, amelyek igen jól mutatnak pl. koszos gyárak szürke betonfalain, de csakis ott!!!) találkoznak. Ezek mellesleg – általában – értelmes intelligens művelt emberek. (Úgy látszik, számukra ez a tagelés átmeneti fázis, "ugródeszka", fejlődésük egy állomása, bár az ettől még elítélendő és el is ítélem (már azt, hogy hol folytatják ezen tevékenyégeiket és mennyi kárt okoznak vele.))
A "nyomuk veszett" kitétel pedig egyszerűen csak azt takarja, hogy amikor a tanárok is szóvá tették a dolgot, és le kellett venni a táblákat a falról, valaki azokat eltette és lapít velük. Vagy eldobta. Nem tudom. Lényeg, hogy nincsenek meg :-(
Ezért "sajnálom", hiszen nincsenek meg, nem tudom őket berakni most még nem is létező "gyűjteményembe". Ennek mellesleg az a magyarázata, hogy a villamosok iránt táplált megdönthetetlen (najó, formátlan, számomra kicsit idegenül kinéző alacsonypadlós rémségekkel azért megingatható...:-)) érdeklődésem nem oly' régen alakult ki, akkor, amikor először ültem intenethez, s találtam rá véletlenül a villamos.budapest.hu-ra, ami – s később a többiek fantasztikus oldalai – lenyűgözött és azóta nagyon megkedveltem a témát. Ez jóval a fent elmeséltek után történt.

Ezúton kérek tehát elnézést ezért a félreértést okozó hozzászólásért. A felháborodások természetesen mind teljesen jogosak, s magam is egyetértek velük. Egyébként elismerésem és tiszteletem minden hozzászólóhoz, hogy egy ilyen felkavaró témában is ennyire mértéktartó, érvelő és kerek kritikákat kaptam. Ez mindenképpen a hozzászólókat dícséri (azon felül, amiket mondtak, nemcsak ahogyan).
Elnézést kérek azért is, hogy a topic témáját imigyen vakvágányra tereltem, természetesen ez sem volt szándékomban.

Még a hozzászólókhoz:
erminavet
"...jó emberismerô vagyok (bocs a nagy arcért), és az ösztönöm most azt súgja, hogy ez a "graffitis nick" qrvára nem igazi graffitis. Fogadnék, hogy valaki innen a topikról teszteli a többieket."

Tényleg nem semmi, hogy így kiszúrtad, hogy egyébként fingom sincs (ennél) konkrétabban a greffitiről, bár a tesztelés egy igen nagy ívű koncepció, s nem is igaz.

SÜNÖCSKe

Nem tudom, mióta árt a villamosnak, ha:
1. A BKV által kitalált színösszeállításban (alul sárga, az ablak vonalában fehér, a kettő között barna csík; kivéve a hannoverieket) közlekedik évekig-évtizedekig;
2. Fotózzák őket;
3. Érdeklődnek a múltja felől, ismerik minden gondját-baját?

1. Talán sikerült okafogyottá tennem a kérdést. Mellesleg ennél szenzációsabb színösszeállítás sehol a világon nincs, de lehet hogy csak elfogult lokálpatrióta vagyok.
2. Ilyesmit újabban már én is elkövetek...
3. -- // --

Mégvalami: ezt a dolgot a "moderátori intézkedésről" nem értem teljesen, merthogy 6ökör vagyok az internethez (is). Aztat akarja a dolog jelenteni, hogy mára eltűnt 2 (vagy 3?) hozzászólásom a 6464-es (a legfentebb idézett...) elöl? Ha igen, azokat az index törölhette ki, mert elfelejtettem belőlük az idézőjelet, s így csak az jelent meg az ablakban, hogy én vagyok, meghogy kinek válaszoltam.

stvrtok