micu Creative Commons License 2002.03.12 0 0 27
Azért a komoly tudósok sem annyira komoly tudósok. Gondolj bele hogy csak a táplálkozástudorok hányféle különböző életvezetési tanácsot adtak a jónépnek csak az utóbbi 10 évben. Vagy hogy egy-egy kutatás eredményét nagyban befolyásolja a megrendelő. Vagy hogy 10 éve nem tudják eldönteni hogy káros-e az a fránya mobiltelefon vagy nem. Stb.
Ma körberöhögik az ufókutatókat de szvsz ha csak a bejelentések közül minden tízezredik igaz akkor már tuti voltak itt. A legfőbb érv ellenük hogy Einstein szerint nem lehet a fénynél gyorsabban repülni. De mintha már az újabb kutatások szerint lehetne (pontosan nem tudom hogy, nem vagyok fizikus csak a neten olvastam) csak baromi sok energia kell hozzá, sőt állítólag már vannak olyan számítások is ami szerint jóval kevesebb. Szvsz van még pár olyan dolog a tér és idő tájékán amit mondjuk 1000 év múlva jobban fogunk ismerni.
A másik ellenérv hogy a SETI nem igazán talált semmit. Csakhogy vagy 200 évvel ezelőtt mi sem nagyon használtunk rádiófrekit és lehet hogy 200 év múlva már ismét nem használunk, mert esetleg találunk jobbat /vagy addigra sikeresen kipusztítjuk magunkat/.
Előzmény: kaviat (24)