CSerfa Creative Commons License 2002.03.07 0 0 106
Kedves Paleokrites!

Én soha nem mondtam azonosnak Jézus Krisztust az Egyedül igaz Istennel, maga Jézus mondta, az Atya nagyobb Nála.

Ám ettől még igaz, hogy az Ószövetségben sokan látták Izrael Istenét, Jahvét, a Seregek urát. Hadd ne idézzek!
Azaz, ha van az ember számára láthatatlan Isten, van látható is. Utóbbi nyilván kisebb az Egyedül igaz, A Hatalom egyetlen birtokosa Istentől.

De a látható, sokaknak megjelent Istent nem tudod tagadni, sem az Ószövetségből, sem az Újszövetségből.

Ha viszont külön írod, Jézus tényleg új szövetséget kötött, erről emlékszünk meg, mikor halálát hirdetjük (Úrvacsora), erről beszélt saját maga, erről írt Pál, ez az új szövetség vérrel szerzett, és örökségül lett ránk hagyva, miért is, hogy érvényre jusson, meghalt az örökhagyó, így végezvén el mindent, így fegyverezve és győzve le minden hatalmasságot, mert az örökség törvénye erősebb a birtoklásénál. Ezért nevezik testamentumnak is.

Jézust sokan megprófétálták, ha az Ószövetség (tehát Mózes, és a próféták igazak) igaz, akkor az Ószövetség tulajdonképpen Róla szól. Fel is lépett ilyen igénnyel, ezt is mondta magáról.
Így lett Próféta (kiről Mózes beszélt), Apostol (küldött), Pásztor, Csemete (Názáreti), Immanuel (Velünk az Isten), Ember Fia (Dániel szerint), Felkent, Isten Fia, Júdabeli oroszlán, Dávid Fia (anyai és József ágán is), stb. Valami 380-nál több próféciát teljesített be, betű szerint, születésével, halálával, sőt, annak idejével, módjával, stb. Teljesen összekötötte a prófétákat és Mózest és Ábrahámot magával, és az új szövetséggel, mit tökéletesen, az összes törvényt betartva (bizony, mint áldozat is) véghezvitt és betöltött.

Kedves Paleokrites, én becsülöm benned, hogy nem estél nekem. Újat én nem tudok írni, és nem is kívánok erről vitázni. Leírtam vélekedéseimet, jómagam sem teológus vagyok, hanem egy mérnökember, csak vélekedéseimet írogattam. De ha a Biblia igaz, ha van józan ész, ha van logika, ha igazak a zsidók iratai, meg a Szentírás, akkor egyrészt Jézus Isten, Izrael Istene, másrészt az Ószövetségnek nevezett könyvekben leírt Isten ugyanaz, mint ami az Újszövetségnek nevezett irományokban szerepel.
Ezek tehát az én vélekedéseim, miket igazolva látok sok utánajárással (hogy hitemről ne beszéljek), és eddig ez ellen egyetlen érvet még senkitől nem kaptam, oly logikus, oly tökéletes összhang van az Ószövetség, meg az Új között, ha becsülettel utánanéz valaki (persze csak szerintem), hogy én a Bibliát a leglogikusabb könyvnek tartom (mérnök létemre mondom ezt), ennyire egyértelmű és logikus, és összefüggő könyvet még nem találtam, azaz lehetetlen, hogy emberek okoskodásaiból lenne a dolog (az Ő megismerése). Persze mindez csak szerintem.

Mivel így vélem, nem is kívánom ezt védeni, gondolom, akit Isten szeret, megadhatja neki is, hogy az Írásban és apostolaiban, de pláne Fiában gyönyörködjön.
Mivel pedig az értelmesek, meg a szóharcolók, meg e föld vitázója elöl el vannak rejtve ezek a dolgok, én sem vitázok ilyesmin, csak bekukkantottam, de kiírtam magam, meghagyom nektek e topicot.
És köszönöm neked emberséges hangodat, hogy nem sértődtél meg, mert tudom, nagyon a te vélekedéseid ellen mentem, köszönöm, hogy megértetted, nem téged kívántalak bántani, csak az én vélekedéseimet idehozni, mert egy kicsit gondoltam, tán segít, vagy elgondolkodtat némelyeket.

CSerfa

Előzmény: Paleokrites (104)