hsanya Creative Commons License 2002.03.07 0 0 692
Sziasztok!
Már régóta passzív figyelője vagyok ennek a topicnak. Sokat gondolkodtam DMP3 vásárlásán, de végülis elálltam tőle.
Ami mellett döntöttem az a következő:
A meglévő Kenwood rádiómagnómat lecseréltem egy Pioneer CD-s rádióra, ami olvassa az újraírható cd-ket. Van 8 újraírható a kocsiban (10 óra zene), meg még vagy 30 cd a csomagtartóban. Azt hallgatok, amihez kedvem van. Általában napi 3/4 órát töltök csak kocsiban és nem szoktam a számok között ugrálgatni, mert inkább az utat figyelem :-). Ha megunom a cd-ket, akkor újraégetem őket és megint van friss 10 óra zeném.
Otthon ott a számítógép, azon hallgatom a zenéket.
Az árkülönbség nekem megért annyit, hogy lemondjak arról a komfortról, hogy az összes mp3-am velem legyen mindíg. A csere nekem 35ezer HUF-ba került, ami csak 20-25ezer lett volna, ha eleve ilyet veszek. Tehát ez az összeg áll szemben egy közel 100ezer Ft-os összeggel (DMP3+beszerelés+vinyó).
A másik, ami a választásom mellett szól, hogy ez nem fagy és nem kell parázni attól, hogy tönkremegy a vinyó, mert szerintem a vinyókat arra tervezték (még a notebookba valókat is), hogy álló helyzetben működjenek és szobahőmérsékleten. Egy iparvállalatnál dolgozom informatikusként és jónéhány vinyó ment itt tönkre olyan helyeken, ahol nem mindíg volt fűtés. A jobbik eset az, ha még garanciaidőn belül tönkremegy. Ráadásul vidéken dolgozom és nem szívesen járnék fel a Densionékhoz minden héten, hogy állítsanak a ketyerén valamit.
Ja és nem kellett helyet csinálnom a cuccnak, mivel csak egy helyem van a kocsiban, amiben most ott figyel a Pioneer. Állati jól szól, csak ajánlani tudom. Ez volt a legolcsóbb Pioneer, de ez is akár az összes többi kezeli az újraírható cd-t.
Más. A Kenwood mp3-as autórádiójáról olvastam egy másik topicban, hogy nem minden bitrátát játszik le. Ha ez így van nem ajánlom. Akkor már inkább DMP3, mert árban is ott van.
Gyári autórádiót meg nem érdemes venni, mert ha később cserélni szeretné az ember, akkor sehol nem tudja beszámíttatni.
SANYA