MM68 Creative Commons License 2002.03.05 0 0 73
OFF
Elnézést, de egy kicsit ünneprontó leszek. Pécs környékén lakom, és szokott errefelé hegyi verseny meg rally is lenni. És sajnos ebből kifolyólag szoktak balesetek is történni versenyen kívül, amikor a versenyzők a nem lezárt pályaszakaszokon gyakorolgatnak. Jó pár éve tán haláleset is történt. Szar dolog, amikor mész a családdal Orfűre, és szembejön veled egy rallyautó félkeresztbe. Addig nincs nagy baj az ijedtségen kívül, amíg csak "nagyon kiadta", de biztos jártál már te is úgy, hogy jobban kiadta, mint kellett volna. Ha valaki határon autózik, könnyebben hibázik, még ha egy átlagos vezetőnél, mint én, sokkal képzettebb is.
Egy időben sokat jártam bringázni a Mecsekre (aszfalton). Sajnos nem egyszer találkoztam olyanokkal, akik éppen "privát edzést" tartottak. A legszarabb az volt, amikor nem tudtam, hogy egy hét múlva verseny lesz, és hárman le-föl száguldoztak Remeterét környékén. Ha hiszed, ha nem, halálfélelmem volt. Ha akkor előkerült volna néhány rendőr, és elkezdtek volna szívóskodni velük, biztos nem tiltakoztam volna.
Ne érts félre, szeretem az autósportot, és tudom, milyen nehéz annak, aki erre adja a fejét. De nektek is meg kell értenetek, hogy ha nincs lezárva a pálya, akkor az közút, és ott mások is közlekedhetnek. Valaki egyszer azt mondta, hogy épeszű ember nem jár olyankor arra. De nem mondhatja senki, hogy "meghalt, mert nem tudta, hogy másnap ott verseny lesz".
ON
Bocs a hosszú off-topicért.
Előzmény: Senkiházy (65)