zsuri Creative Commons License 2002.02.27 0 0 1108
A finanszírozásról röviden:

- a tartós bérlet akkor jó, ha nincs más lehetöséged nagyobb költségekre. Minden azonnal elszámolható költségként (az összeg nagyságától függetlenül, mivel szolgáltatásról van szó) és a végén egy kellemes összeg növeli a magánpénztárcádat. Hátránya, hogy magasabb a havonta fizetendö részlet és a lejárat végén ha tovább akarod használni az autót akkor pénzügyileg nem jársz jól. Közben nem nagyon lehet kiszállni belöle, csak ha bevállalsz egy nagyobb pénzügyi veszteséget. Az eladás kicsit macerás, mert ha nem akarsz rosszul járni 1 hónap van rá és magyarázkodni kell az amúgy is bizalmatlan vevönek, hogy te hogyan is tudod eladni az autót, ha nem a tiéd. Ha a vásárló hitelböl akarja venni az autót akkor az megint bonyolítja a dolgot.

- a hitel akkor jó, ha nem az az elsödleges szempont, hogy költséget generálj. Kisebbek a havi részletek és az autót addig használod, amíg akarod. Ha akarod eladod fél év után, ha akarod 10 év után. Az eladás egyszerübb, mivel a cégé az autó és nem kell magyarázkodásba bocsájtkozni az amúgy is gyakran bizalmatlan vásárlóval szemben. A vásárló nyugodtan felvehet hitelt is vagy átvállalhatja a tiédet. Nem kell negyedévente engedélyt kérjél a lízing cégtöl, hogy ha ki akarsz menni az országból.

Én is most fogom eladni a tartós bérelt autómat de már elöre félek töle. Én legközelebb biztosan hitelre veszem. Hát kb. ennyi. Ha van egyéb kérdésed írjál mailt!

Előzmény: Cloaca Maxima (1104)