Törölt nick Creative Commons License 2002.02.26 0 0 61
Kicsi adalékot szeretnék, ehhez a nagyon "fején találta a szöget", tipusú íráshoz

Meggyőződésem, hogy a Fidesz 98-as gyözelmében, oroszlánrésze volt annak, hogy a köztudatban, még a 93 előtti Fidesz képe volt, kicsit kompenzáltak a szavazók, azért, hogy 94-ben, nem adtak nekik bizalmat, és a járt utat választották a járatlan helyett.

Idő kellet az ellenzéknek, míg rájött, hogy a fidesz megmagyarázhatatlan népszerűségének, kezdetben , ez is oka.

majdnem biztos vagyok abban, hogy a KÉT könyv, mert ne csak a Kendéét vegyük, hanem a Petőczét is, egyfajta elkésett "ismeretterjesztő" mű volt, mert a Budapesten kívül élőknek, fogalma se volt a 93-as "fordulat évéről" a Fideszben. Természetesen nekem se!!

Akárkik is vannak a háttérben, a Petőcz könyvet a tág értelemben vett értelmiségnek szánták, és remélem fel is nyitották sokak szemét! De ugyanezt el kellett mondani, (bocsi) a plebs-nek, és ehhez kelllet valaki aki az ő nyelvükön írja meg. Ez volt a Kende!

Higyjétek el, a szavazók zöme, én is, eleinte sehogy se értettük, hogy az a Fidesz, melynek hatalomjutásakor magam is pezsgőt ittam, (KDNP-szavazó létemre), miért nem olyan amilyennek, mi gondoltuk, vagy azt hittük, hogy ismerjük.

Esetemben, kelllett a Fidesz, regnálása alatti, 3-ik patikákat sújtó rendelet(Tavaly nyári Gyógyszerészkamara-Mikola háború), hogy egyáltalán el kezdjek gondolkodni, mi is, ki is ez a Fidesz? Innen már egyszerű volt az út, belemélyedni a Fityesz kormányzati tevékenységébe, regisztrálni a Zindexen, mint hüjjepatikuss, és eljutni oda, sok társammal, hogy asszongya "FITYESZ, elég volt", nem erre szerződtünk.

Visszatérve a könyvekhez! A Petőcz könyv szerintem, egyszer tankönyv lesz, melyben bemutattatik, hogy jellem és személyiségzavaros kis csoport, hatalomvágyból, hogyan követte el a legnagyobb bűnt a magyar emberek ellen, ami a könyvben is van, eljátszotta annak esélyét, hogy Magyarországon valódi demokratikus fordulat jöjjön létre, egy új politikai kultúrával. Én csak az tenném, hozzá, legnagyobb bűnük az, hogy vissza kell szavazni a baloldalt(mert sajnos a szadesz kevés erre), hogy az ámokfutásukat megállítsuk, és a hatalom visszamenjen a spájzból vagy a hálószobánkból, oda, ahol demokratikus társadalmakban a helye van.
Akik a Petőcz könyvben megszólaltak, hitelesek, és életútjuk mutatja, hűek maradtak, az ereteti Fidesz, eszmerendszeréhez! Amit Orbánék csináltak a Fideszből, azt úgy fogalmazhatnám, a mai fidesz az agresszív kisebbség diktatúrája, a csendes többség felett! Ami a legborzasztóbb, az Orbán-Simicska-kövér trióban, hogy feleőtlenül, veszélyes szellemet engedve ki a palackból, ezt a csendes többséget sikerült felheccelniük, úgy hogy már a szélsőjobboldalon vannak, maguk is.

A Kende könyv pedig nem más, mint a fentiek "lefordítása", azok számára, akik nem követik a napi politikai eseményeket, csak érzik, 98-as szavazatuk, nem oda ment ahova szánták! A körülötte keltett botrány, pontosan azért kellett, hogy a könyv maga is eljusson ezekhez az emberekhez, vagy legalábba mondandója, ha nem is olvassa el mindenki.

"...Egy csalódással Orbán támogatói már nem mernek még egyszer szembesülni. Nincs hozzá erejük, hogy elviseljék, hogy nyíltságukért és elfogadásukért cserébe esetleg újra felültesse őket valaki..."

Ezeknek szól!!!!

Előzmény: nem0 (15)