Leonidas!
Köszönöm a segítő válaszodat, ösztönzésedre elkezdtem mazsolázgatni a régi hozzászólások között,nagyon tanulságos volt. Lehet újraolvasom mégeccör a topikot...bár nagy munka, de megéri.A régiek között olvastam egy hozzászólásodban (760.) a következőt:
"Tömet kb felétől lefele hamut már nem szórom ki, fontos funkciója van..."
Ez elgondolkodtatott; lehet eddig vmit marha rosszul csináltam? Jól értem, hogy pipázás közben néha menet közben ki kellene szórnom a hamut??? Mert én soha nem tettem ilyet, szívom végig, amíg még egyáltalán rá lehet gyújtani a legalján vmire, majd még melegen kiszórom a kokszos hamut egy papírlapra, a durvább kokszdarabokat kidobom, a finom fehéres-szürkés hamut visszalapátolom a pipába, tenyeremmel lefogva a végét összerázom és így hagyom kb. 15 percig hűlni. Utána jön a tisztítás; finoman végigsimogatom a pipakaparóval tűzteret, majd papírtörlővel megyek rá. Szétszedem a szárat, jön a cicafark néhány példányban, vmint a papírtörlővel a szűrő helyét végigtörlöm alaposan.
Mi az amit rosszul csinálok esetleg?
A tömet feléig szórjam ki a hamut? Ha igen, akkor folyamatosan lapátolgassam, vagy csak egy-két adagban?