Lawnmower Creative Commons License 2002.02.24 0 0 124
Sziasztok!

Mi a véleményetek a negyedik fordulóról? Szafi, íme néhány észrevétel:

A második kérdésben szereplő bankár úriember vezetékneve helyesen Duisenberg. Szerintem elég kínos ezt elírni (még akkor is, ha az IEB honlapján is hibásan szerepel - hiszen amúgy szinte naponta felbukkan a neve az újságokban). Ja, és Erzségbet nevű személyt sem sokat ismerek...
Az ötödik kérdés így szól: "Mi az euróbankjegyek biztonsági eleme?" Erre a kérdésre az (nyelvtanilag) nem igazán megfelő válasz, hogy "Speciálisan gyártott, gyapotot tartalmazó papírból készült".
A "szakmai" szempontból legérdekesebb (?) kérdés pedig szerintem a kilencedik. OK, azt nem várom el, hogy szerepeljen a megfogalmazásban, hogy itt voltaképpen a Malév flottáját képező géptípusokról van szó, és nem "csak úgy" repülőkről, bár így lenne pontos a kérdés. De ami szerintem hiányzik, az az "általában" szó. Ugyanis tavaly pl. 767-es teljesítette azt a (menetrendszerű!) EHAM-LHBP járatot, amit amúgy volt szerencsém a pilótafülkéből végigélvezni. De repültem már EGLL-LHBP-t is 767-essel. És innentől kezdve a megadott válaszok segítségével a kérdést _nem_lehet_ jól, pontosan megválaszolni!

Üdv:
Lawnmower