Törölt nick Creative Commons License 2002.02.22 0 0 332
Van még egy-két ilyen legendás hangszer. Pl. a Fender zongora. Az is egy elektronysos kütyü. Eléggé jellegzetes hangja van, akit én ismerek és sűrűn használta, az Németh Karcsi a Miniből.
A Hohner a mai napig is az etalon a tangóharmonikák terén. Kb. úgy, mint a Fender a gitárok esetében, csak ott van még pár másik hasonló kaliberű is.

A jó hangszer egyébként iszony sokat tud dobni a produkción. Azon felül, hogy szebben, jobban szól, a zenészt is feldobja. Merthogy egy jó hangszer már akkor hatással van rád, amikor keezdbe veszed, leülsz mellé. Saját tapasztalatot a basszusgitárokról tudok mondani, szóval a súlyeloszlás, a kinézete, a fogása, mind mind teljesn profi egy jó hangszernél, aztán amikor megszólaltatod, az maga a gyönyör. Ezek fontos dolgok - szerintem. Nem jelenti azt, hogy egy ütött-kopott hangszer az gáz lenne, mert van, amikor épp az a jó. Örülnék én pl. Sting Basszusgityójának, ami ugyan anyagig lekopott, nade első szériás Fender Jazz Bass, bizony, még 51-ből. És az még ma is olyan hangszer...

Előzmény: Peppers (331)