Fece_ Creative Commons License 2002.02.19 0 0 251
Hali czako1542!

Mielőtt a tavat betelepíted, érdemes volna vmilyen irodalmat beszerezned. A Sera cégnek van néhány reklámfüzete, "Így építem a kerti tavam", "Így ápolom a kerti tavam" vagy valami hasomló címmel. Ezt a legtöbb akvarista boltban ingyen osztogatják. Koikat szintén halas boltban árusítják, bár még várj a vásárlással, a melegebb idő beáltával bővül a kínálat, egyébbként is nehéz a 25 fokról átszoktatni őket az 5 fokos vízhez. A halakat betelepítés előtt néhány napos karanténban célszerű tartani, ekkora víztömegben költséges a gyógyszeres kezelésük.
A vízfelület 50%-t be lehet növényesíteni, bár nálam ez az arány kevesebb. Ha hazai növényeket teszel a tóba, azokat télen nyugodtan kinnt hagyhatod. Ha élő vízből szerzed őket, csak alapos fertőtlenítés után tedd bele, nagy a fertőzés veszélye.
A tóba került kertiföld terheli a tavat (algásodás, nitrit-nitrátszint emelkedés), az átláthatóságot is csökkenti. A növényeknek viszont szükségük van tápanyagra. Ezért azokat, amelyek a gyökerükkel veszik fel a tápanyagot cserépbe ültetik, így a talaj a gyökérzetnél koncentrálódik, a legkisebb mértékben szennyezi a vizet. Én csak a tavirózsákat ültettem cserépbe, a nád, sás, liliom csak kavicsban van. Így lassabban nőnek, de esztétikailag szerintem szebb.
Fece_

Előzmény: czako1542 (250)