aamen Creative Commons License 2002.02.18 0 0 487
hosszutavu befektetesre osztonzo allapothoz tul sok minden nem is kell, ilyen akkor lesz az eu-ben, ha:
- elso korben, adotorveny (szja, tao) ugy modosul, hogy a maganbiztositonak fizetett, csak eu szolgaltatast biztosito biztositas (penzre nem valthato!), eppugy mint a tb-nek fizetett, koltsegkent elszamolhato lesz. ehhez tul nagy jogalkotoi munka nem kell, viszont beindulhat a tb-t kiegeszito biztositasok rendszere. jelenleg a tb-nek fizetett egeszsegbiztositas a cegeknek koltseg, a maganbiztositonak fizetett termeszetbeni juttatas.
- az oep meltoztasson leereszkedni a magankorhazakhoz, es a magankorhaz altal tajkartyasnak nyujtott szolgaltatas oep- arat kifizetni, hogy a korhaznak csak a sajat ara es az oep fele ar difijet kelljen a betegtol beszednie. ez azert mar picit komplikaltabb, mert az oep nem kepes forintban szamolni csak valami pontokban (hcsb vagy miafranc), ugyhogy az oep talan szedje ossze magat, es hatarozza meg az o teriteseit rendes magyar forintban.

ha a fenti ketto megvalosul, akkor mindjart beindul minden biztosito es egyeb befekteto fantaziaja az eu-be torteno invesztalas ugyeben.

es ugye, maga az eu reform csak ezutan jon, ezek csak az elso lepesek voltak..

Előzmény: Törölt nick (486)