aamen Creative Commons License 2002.02.18 0 0 485
janos korhaz kft, meg margit korhaz kft, meg ilyesmi. vagy ugyanez, csak kht van a neve vegen.
es beindul a folyamat, hogy a kft nem emel bert az orvosainak, mert igy jobb arakat tud kinalni a biztositoknak, de az orvosok szepen felallnak, es atvonulnak a masik kft-hez, a korhaz meg csodbemegy, mert vagy orvos nelkul marad, vagy tobbert kell visszacsabitani az orvost, es tul olcson vallalta a szolgaltatast a biztosito fele.
szoval, az orvos is eppolyan do'gozo lesz, mint mindenki mas, ha keves a fizu, felall, a korhaz is eppolyan vallalkozas, mint mindegyik mas. a beteg meg megnezi hogy melyik biztosito melyik korhazzal szerzodott, milyen szolgaltatasokat vallal, aztan valaszt. egy ev mulva meg, ha nincs megelegedve, valaszt masik biztositot, ha egy biztosito csak a nagyonlepukkanttakkal szerzodik, a kuncsaftok elmennek, es a biztosito csodbemegy.

a lenyeg, hogy az orvos is eppolyan szakma, mint barmely mas, es oda megy dolgozni, ahol tobbet fizetnek, a korhaz is eppolyan vallalkozas, mint barmely masik, es az egeszsegbiztositas is uzlet, ugyanugy, mint a lakasbiztositas.

ezzel a holland modellel meg mindig az a bajom, hogy fellabas: nem teszi erdekeltte a beteget abban, hogy ne legyen beteg, ha kozponti jarulekbeszedes van, es a biztosito nem tudja, hogy milyen az eg. allapota a biztositottjanak, akkor megintcsak ugyanannyit fog fizetni a dohanyos, mint en. melyen igazsagtalan.

Előzmény: Törölt nick (482)