jee_c Creative Commons License 2002.02.18 0 0 19
Ez most egy kicsit sötét hangulatú lesz.
Várakoznak.
Arra várnak, hogy kiderüljön, hogy kiirtjuk-e magunkat, vagy pedig nekik kell majd megtenni. Ha nekünk sikerül, akkor az nekik olcsóbb, egyszerűbb, stb.

Na jó, ezt nem gondolom komolyan. Inkább a karantén-ötlettel értek egyet. A várakozást azért fenntartom. Mondjuk arra várnak, hogy felmutassunk olyan értékeket, amelyek feljogosítanának bennünket arra, hogy tagjai lehessünk a csillagközi közösségnek (vagy legalább is a helyi részének). Ez nem biztos, hogy valaha is bekövetkezik. Lehetséges, hogy genetikailag determináltan nem vagyunk erre alkalmasak. Ebben az esetben még ott van előttünk az emberi faj genetikai átformálásának a lehetősége. Ja, hogy akkor már nem feltétlenül nevezhetjük emberi fajnak? Na igen, ez lehetséges...

Más:
Hold: akárhogy is nézzük, a Hold kutatása drasztikusan visszaesett a Hold-program befejezésével (ami egyébként igen hirtelen, és váratlanul következett be...). A Clementine valóban ott van, de amit hiányolok: robotok, automata rendszerek a Holdon. Ezek nem lennének annyira nagyon drágák, és jó próbaterep lenne a Marshoz.
Egy lehetséges magyarázat a Hold szondák hiányára (illetve nagyon kis mennyiségére) lehet, hogy rengeteg feldolgozandó anyagot hoztak vissza az Apollo program űrhajósai, és ezek feldolgozása - ha jól tudom - még a ma is tart.

Akárhogy nézzük is, szerintem túl nagy a csend a Holdon.

Előzmény: Barabol (13)