Tecs Creative Commons License 2002.02.16 0 0 1167
"a szemétkedést tárgyilagosságnak beállítani, az nem frankó."

cb1902,

nem meglepő, hogy szerinted Orbán bírálata csak szemétkedés lehet, hiszen Bálványodat, I. Orbán díszdoktort rendes ember nem kritizálhatja.

"Elmondta (ha jól értem) a kérdésre válaszolva, hogy ha velünk történt volna a dolog, segítségre lenne szükségünk."

Te aztán ravaszul csűröd a szót... mintha a kérdező vetette volna föl azt, hogy Magyarországot terrorista támadás éri... A kérdezőnek ez eszébe sem jutott, pont fordítva, ő arra kérdezett rá, hogy egyáltalán, mi szükség van a NATO-ra. Ekkor vette elő Orbán a szokott fodulatát, amelyben Magyarország elleni terrorista támadásról vizionál. Ennek a kényszeres fantáziálásnak az okát kellene szakember segítségével feltárni. Beszélhetett volna általánosságban terrorista veszélyről, közös fenyegetettségről, a nyugati világ értékeiről, de nem, neki mindig a falra kell festeni az ördögöt. Szerencsére benned hű támogatóra lelt.

Hogy jobban értsed: ha a falusi Józsi bácsi a kocsmában arról beszél, hogy helyes lépés volt a falusi rendőrőrs megnyitása, akkor nem azzal fog érvelni, hogy de jó, senki sem erőszakolta meg a lányát és senki sem vágta el a felesége torkát. Ép lelkű ember ilyenekkel nem példálózik. Egyszerűen annyit mond, hogy nagyobb biztonságban érzi magát és így is mindenki érteni fogja.

Előzmény: cb1902 (1164)