Gibbon polgarmester Creative Commons License 2002.02.15 0 0 2
Kedves Toukon,

Bizonyára örülsz, hogy megint találtál valamit, amit a vadászokra lehet kenni. Ezért gyorsan elmondom, hogy az általad említett vadfajok azért nincsenek már Magyarországon, mert a mezôgazdaság kedvéért elpusztították az élôhelyeiket. (Egyébként vadmacska van, sôt aranysakál, és olykor hiúz is.)

Szépen kiirtották az erdôket azért, hogy a helyükön haszonnövényeket termeljenek, hogy neked minden reggel ott legyen a szép hófehér zsömle az asztalodon.

A tettest, kedves Toukon, nevezheted mondjuk nemzetgazdaságnak, vagy aminek akarod, de amit a bevezetôdben állítasz, az legalább is kétséges.

Valóban szép ötlet a visszatelepítés, csak attól tartok, igen kevesen maradnának meg szívesen olyan erdôkben, amelyek hangosak a láncfűrésztôl, az üvöltözô kirándulóktól, és ahová behallatszik a traktorberregés.
Arra is kiváncsi lennék, hogy gyôznéd meg a közvéleményt arról, hogy marha jó nekünk, ha három-négy medve szambázik a Zemplénben.

Végül pedig elmondhatnád, hogy te, aki a vad pártján állsz, ezt ugyan miképp teszed. Mennyire vagy te járatos a környezetvédelemben és a vadgazdálkodásban, hogy ilyen nyugodtan kijelented, hogy a kettô egymásnak csak ellentéte lehet?

Üdv: Gibbon p.m.

Előzmény: toukon (-)