Haja Creative Commons License 2002.02.14 0 0 375
Na akkor, hogy én is hozzászóljak a kérdéshez, bár lényegében már mindent leírtatok.
Néztem az MZ-M-t, de itthon újonnan ez se jön ki 70ezernél kevesebből. Az MZ-5N-re is azt írtam, hogy itthon drága, s ezt továbbra is fenntartom, de ez lényegében minden géptípusra igaz, de Pentaxokra különösen. Egyébként eléggé szétnéztem a piacon, elolvasva minden létező véleményt, leírást, sokat megtudtam a kérdéses típusokról, de valahol mégsem lettem okosabb, mert végül is mindenki avval elégedett amije van. Aki dicséri a D5-t, lehet hogy odalenne az EOS 300-ért is, ha éppen azt veszi. Szóval rossz gépek már nem igen vannak.
A manuál nem manuál témához meg, mint már írtam, túl régóta nézegetem ezt a kategóriát, hogy ne ilyet vegyek. Lehet, hogy fél év múlva rájövök, hogy Venyerinnek van igaza, s elég lenne egy MZ-M (vagy akár egy K1000-s is), akkor max visszafejlesztek. De ha MZ-M-t veszek, akkor viszont továbbra is ott lesz a kisördög, hogy vehettem volna mást is, s lehet, hogy már ez a tudat negatív irányba módosítaná egy egyébként jó, de manuális gpéhez való hozzáálásomat. Szóval kell a tanulópénz, ha egyáltalán az lesz.
Hogy a végére érjek, úgy néz ki Pentax lesz a dologból (F80 tetszett még, de nem az alap-zoommal már elég húzós ára van), az MZ-5N és a MZ-6 között vacilálok, bár az MZ-5N esélyesebb. Ezek a 28-70-es, vagy akár még az új 28-105-ös objektívvel is elég emberi áron kaphatók külföldön.
Na ennyi, bocs, hogy hosszú voltam.
Haja