lms Creative Commons License 2002.02.13 0 0 795
de a kedvedert a lenyeget kiemelem:
    A kormány és a szakszervezetek 365 darab ingatlan tulajdonjogát ruházták át az alapítványra, könyv szerinti értéken akkor 5 milliárd forintért, de szakértői vélemények szerint ez az érték már akkor is 12 milliárdot ért, ami mai értéken körülbelül 30-35 milliárd forint.

    Az elmúlt ciklusban, az MSZP-SZDSZ kormányzása alatt, 1996 és 1998 között, 6 milliárd forint állami támogatást is kapott az alapítvány.

    Az alapítvány felügyelete a szociális miniszterhez tartozik. Az elmondattakból kitűnik, hogy az 1996 és 1998 között felügyelő minisztert, Kökény Mihályt is komoly felelősség terheli a több tíz milliárd forintos közösségi vagyon és közpénz elherdálásában, magánkézbe juttatásában, magyarul, ellopásában.

    Egy másik megjegyzés, ami a nyereség felélésére vonatkozik: a Hunguest Rt. presztízs jellegű beruházásokkal, például az Orbánhegyi úti irodaházzal és kiadásokkal terhelte forrásait, az ön által is említett 34 hónapos használatra bérelt repülőgéppel vagy a luxusautókkal és a milliós fizetésekkel.


Előzmény: Fixpont (787)