zsuri Creative Commons License 2002.02.11 0 0 969
XSi-vel még nem mentem, de 2.0-ás benzinessel igen (+ 1.6-ossal és HDi-vel is). Normál közlekedés esetén valóban nem érezni nagy különbséget az 1.6-hoz képest, mindkettö jól mozgatja az autót. Erös gyorsításkor azért kijön az a +27LE + nagyobb nyomaték, szerintem a 2.0-ás érezhetöen jobban gyorsít. Nagy sebességnél pedig gondolom jobban tartja a sebességet az emelkedökön. De azért azzal mindenkinek tisztában kell lenni, hogy sportkocsi a 2.0-ás motorral sem lesz a 307-böl.

A kérdést, hogy megéri-e a 2.0-ás motor a több pénzt, mindenkinek magának kell megválaszolni. Tény, hogy nagyságrendi különbség nincs az 1.6-hoz képest, de azért jóval dinamikusabb az autó, ami föleg elözésekkor jöhet jól. Az is tény, hogy az 1.6-os motorral a 307 semmivel nem megy rosszabbul, mint bármely más hasonló kategóriás 1.6-os motorú autó (Astra, Leon, Golf ...) Ha az megfelelö, akkor nem kell a nagyobb motor, ha nem, akkor igen.

Én legszívesebben XSi-t vennék, mivel az áll hozzám a legközelebb, de sajnos most kiesik nálam a 3 ajtós verzió. 5 ajtósban meg nincs XSi csak Premium, aminek meg nem tetszik a egyik belsö "hangulata" sem és amúgy meg 17-es felnit szeretnék, ami ahhoz nem rendelhetö. Akkor inkább 1.6, ahol a belsö tér olyan, amit akarok és a gyári lemezfelni mellé majd szerzek magamnak megfelelö felniket - feltéve, hogy P307-et választok, mert még mindig nem sikerült eldöntsem :-( Jó, hogy itt szövegelek, aztán én vagyok az a nagyszájú, akinek nincs is 307-ese :-)

Előzmény: SEEN (966)